Bakan açıkladı! İnternette yeni dönem başlıyor

Bakan açıkladı! İnternette yeni dönem başlıyor
"Türkiye'de yatırım ortamları çok iyi, en iyi zaman şu an. Bu büyük bir fırsat" diyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, E-ticarette güven damgası uygulamasına da bu ay içerisinde başlanacağını açıkladı.

"Türkiye'de yatırım ortamları çok iyi, en iyi zaman şu an. Bu büyük bir fırsat" diyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''İhracatta rekor kırmaya devam edeceğiz. Elde edilen ihracat rakamlarının daha da artması için kamu-özel sektör omuz omuza çalışmalarımızı yapıyoruz.'' dedi. Bakan Pekcan, ayrıca 12 şubesi bulunan Exim Bank şube sayısını 40 çıkaracakları bilgisini verdi. "Türkiye'de yatırım ortamları çok iyi, en iyi zaman şu an. Bu büyük bir fırsat" diyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, E-ticarette güven damgası uygulamasına da bu ay içerisinde başlanacağını açıkladı.

Bakan Pekcan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

EKMEĞE YÜZDE 5 KISITMALA GETİRDİK

Ekmek fiyatıyla ilgili yetkilerimiz var. Zincir mağazalarda 65 kuruşa alıp 1 TL'ye satılıyordu. Ekmek yüzde 25-30 satılamazsa fırına iade ediliyordu. Ona yüzde 5 kısıtlama getirdik. 

 

20 LİMANDA AKTİF OLARAK KULLANILIYOR

Yetkilendirilmiş 399 firmamız var 97 firma da bekliyor. Pilot uygulama başlattık. Üretici ve ihracatçı firmalar için... Konteyner takip sistemi var. 20 limanımızda aktif olarak çıkış noktasından varış noktasına kadar imalat tesisinde takip edebiliyoruz. Bunun dışında liman tek pencere projemiz var. 125 evrağı tek alandan girebiliyoruz. 

İhracatçılarımıza ve firmalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bahsetmeyi unuttum biz göreve geldiğimizde istişare kurulu kurdum. Sadece başkanlar sonrasında genel müdürler, sekreterlerin katıldığı bir toplantı düzenliyoruz. Tüm iş insanlarının temsilcilerinin sorun ve problemlerini masaya yatırıyoruz.  Yurt dışında 5 merkezde ve 15 sektörde Türk Ticaret Merkezi var. Yeni hedefimiz 35 yerde daha açmak.

REKORLAR DEVAM EDECEK

 

Yaklaşık 747 talep geldi. 270 tanesi bakanlığımız dışında. Bütün sorunları aşmak için gayret sarfediyoruz. Gerçekleşmeyecek bir talep varsa sebepleriyle dönüş yapıyoruz. İhracatta kasımda rekor kırmıştık. Aralıkta da bunu artırarak, 2018'i rekorla kapatacağız. Yüzde 49 aylıkta artış önemli bir rakam.

EXİM BANK ŞUBE SAYISI 40'A ÇIKACAK

Uluslararası yatırımcılar için en ideal zaman, kaçırılmayacak bir fırsat bunu söylüyorum. Biz ihracatı tabana yaymalıyız. KOBİ'lere, esnafa, genç girişimcilere, kadın girişimcilere... Exim Bank 12 yerde şube açtı, önce 20 sonra 40'a çıkaracağız. Kolaydestek.gov.tr'den destekler sağlıyoruz. Çok olumlu tepkiler aldık. 

İŞ İNSANLARIYLA BERABER ÇALIŞIYORUZ

Yenilikli ticaret platformu diye başka bir çalışmamız daha var. İş adamlarımızla beraber çalışıyoruz. Yemeksepeti'nin Kurucusu Nevzat Aydın bizimle.Fuar desteklerimiz var, pazara giriş desteklerimiz var. 

Rusya'yla yerel paralarla ticaretimiz var. Çin, Bosna, Katar, Kuveyt... İstanbul'da Ankara'da reel, kamu, üniversiteler, finans sektörüyle seminer ve çalıştaylar düzenliyoruz. Karşılıklı anlaşmalarımız var. 

EN MODERNLERİ TÜRKİYE'DE

Dış ticarette gümrükteki yeniliklerimiz başlamıştı. 29 sıra yükselerek 42. sıraya geldi. İngiltere'deki konuşmamda da AB kendisi de söyledi; 'En modern gümrükler Türkiye'de' diye. Ayrıca şirketlerin kuruluşu ticaret sicilleriyle beraber artık çok kolay. 23 kurum şu anda bu sistemi kullanıyor. e-ticaretin güvenliği için güvenli site uygulaması koyduk, başlayacak. Artık tüketicilerimiz hangi siteler güvenli bilecek. Oradan ulaşabilecekler. 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR

18 yaşını dolduran herkes gümrükten satış, e-ticarete kayıt olabiliyor. Güven damgası olacak ve önümüzdeki hafta başlayacak. Exim Bank olarak hedefimiz KOBİ payının artırılması. KOBİ artış oranı yüzde 30. 100 dolarlık ihracatın 26 dolarını finanse eder durumda. 10 bin 849 kredikullandırdığı firma sayısı. 7 bin 500'ü de KOBİ. 

Gümrüklerle ilgili eğitim veriyoruz. Bir taraftan okul gibi oldu Bakanlığımız. Uluslararası anlamda prestij tabii bu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.