Erdoğan'dan dikkat çeken 'Fransa' yorumu

Erdoğan'dan dikkat çeken 'Fransa' yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki protestolara ilişkin, "Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da katıldığı toplu açılış töreninde Fransa'da "sarı yelekliler"in protestolarına yapılan polis müdahalesini eleştirdi. "Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor" mesajı veren Erdoğan, Gezi olayları sırasındaki "Zulüm 1453'te başladı" şeklindeki bir duvar yazısını hatırlatarak "Umarım 'Zulüm 1789'da başladı' yazısı görmeyiz" dedi. 

Erdoğan şöyle konuştu;

"Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz.  Bağdat caddesinin sokaklarında zulüm 1453’te başladı yazıyorlardı. O vicdansızlar bunları yazdı duvarlara.
Avrupa demokrasi dersinden, insan hakları dersinden sınıfta kalmıştır. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlanmıştır. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.