Batıdan doğuya süpürme harekâtı

Batıdan doğuya süpürme harekâtı
Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonda Tel Abyad ve batıda kalan Münbiç öncelikli hedef. Bölge batıdan doğuya doğru yapılacak operasyonla YPG’li teröristlerden temizlenecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik yapılacak operasyonla ilgili açıklamaların ardından hazırlıklarda son aşamaya gelindi.
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları ile Suriye'de Fırat'ın batısında güvenliği sağlayan Türkiye, İdlib sorununun çözümü için mutabakata varılmasının ardından dikkatini Fırat'ın batısından doğusuna çevirdi. Mehmetçiğin Fırat'ın doğusunda yapacağı olası harekatta 5 stratejik nokta hedefte olacak. Bunlardan Tel Abyad, Ayn el-Arap (Kobani), Rasulayn ve Kamışlı Fırat'ın doğusunda. Münbiç ise batıda. Fırat'ın batısıyla doğusu arasında kritik bir merkez olan Münbiç ve çevresi, Türkiye operasyonuyla teröristlerden temizlenecek.

Türkiye ayrıca hem askeri hem istihbari olarak sınır hattında Şanlıurfa'ya yakın mesafede yer alan Tel Abyad'a da odaklanıldı. Tel Abyad'da bulunan Arap ve Türkmen aşiretler, PKK/PYD-YPG zulmünün bitmesini istiyor.
Bazı kaynaklar YPG'nin en zayıf olduğu yerin Tel Abyad olduğunu belirtirken, Fırat'ın doğusuna yapılacak ilk harekatın da buradan başlayabileceğine dikkat çekiyor. Tel Abyad'ın ardından ise operasyon Ayn el-Arap (Kobani), Rasulayn ve Kamışlı yönünde ilerleyecek.
Ayrıca Şanlıurfa'nın Akçakale sınırında tedbirlerin artırıldığı, Kars ve Bayburt'tan tank taburlarının bu bölgeye gönderildiği öğrenildi. Sınır hattında görevli mevcut tankların da bakımlarının tamamlandığı ifade ediliyor.

AFRİN'DE BİR ÜSTEĞMEN ŞEHİT
Suriye'nin Afrin bölgesindeki birliklere, Tel Rıfat bölgesinden PKK/PYDYPG'li teröristlerce açılan taciz ateşinde Üsteğmen Muhammet Ali Kalo şehit düştü. Hain saldırının ardından, Tel Rıfat'ta belirlenen PKK hedefleri yoğun ateş altına alındı.

'CEP'LER KURULACAK
Fırat'ın doğusundaki noktalarda ilk etapta "cep" diye tabir edilen sınır içinde derinliği olan alanlar tesis edilecek. Daha sonra bu alanlar birleştirilerek, terör koridoru parçalanacak. TSK'nın operasyonları sivil halka zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirilecek. Türkiye olası operasyonlar için hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Suriye sınırında Mehmetçik eli tetikte 24 saat görev yapıyor. Hatay'a 30 tank ile zırhlı araçlar ve Jandarma Özel Harekât birlikleri sevk edildi.

Sabah

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.