Irak'tan Türkiye'ye 'hava sahası' mesajı

Irak'tan Türkiye'ye 'hava sahası' mesajı
Irak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Irak Dışişleri Bakanlığı'nın, bir Türk savaş uçağının Irak hava sahasını ihlal ettiği ve kuzey Irak'ın çeşitli bölgelerinde hava saldırısı düzenlemesi üzerine Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'ni çağırdığı belirtildi.

 

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

DW Türkçe ve BBC Türkçe'de yer alan haberlere göre; Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Irak hava sahasında düzenlenen hava saldırılarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtilerek TSK'nın hava saldırılarının Irak'ın egemenlik haklarını ve Irak vatandaşlarının güvenliğini ihlal ettiği kaydedildi.

 

Türkiye, hava saldırıları ya da Irak hava sahasının ihlali iddiasına ilişkin henüz bir yorum yapmadı.

8 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Daha önce, 14 Aralık'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuzey Irak'taki PKK mevzilerine hava saldırıları düzenlemiş ve bu saldırılarda 8 PKK'lının öldüğü belirtilmişti.

SURİYE'NİN KUZEYİNE YAPILACAK OPERASYON IRAK'IN BAZI BÖLGELERİNİ DE KAPSAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Suriye'de Fırat'ın doğusundaki YPG unsurlarına yönelik harekatın birkaç gün içinde başlayacağını bildirmişti. Olası harekatın Irak'ın batısındaki bazı bölgeleri de kapsaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.