Şiddetli kar yağışı bekleniyor

Şiddetli kar yağışı bekleniyor
Meteoroloji'nin internet sitesinde yer alan stadyum tahminlerine göre İstanbul'da çarşamba günü kar yağışı etkili olacak. Küresel tahmin sistemlerine göre ise İstanbul'un yılbaşında da kar yağışı alma ihtimali yüksek görülüyor.


Geçtiğimiz hafta İstanbul'a mevsimin ilk karı yağmıştı. Özellikle Çatalca, Hadımköy ve Beylikdüzü'nde etkili olan kar yağışının bu hafta yeniden İstanbul'a uğraması bekleniyor.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji tarafından yayınlanan son hava durumu tahmin haritalarına göre İstanbul dolaylarında bu hafta yağmurlu bir hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan stadyum tahminleri ise bu noktada büyük bir ipucu veriyor. İstanbul'a çarşamba günü kar bekleniyor.

 

ASIL KIŞ 24 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

İstanbul'da asıl kış ise 24 Aralık'tan itibaren başlıyor. Aralık sonunda yurdun kuzeybatı bölgelerini etkisi altına alacak soğuk hava dalgasının ocak ayının başlarına kadar devam etmesi bekleniyor.

YILBAŞINDA İSTANBUL'DA KAR YAĞMA İHTİMALİ YÜKSEK

Bu hafta kısa süreliğine etkili olacak kar yağışı gelecek hafta yerini yeni bir soğuk hava dalgasına bırakacak. 24 Aralık'tan itibaren düşüşe geçecek olan sıcaklıklar, yılbaşını da içine alacak şekilde ocak ayının başlarına kadar sürmesi bekleniyor. Küresel tahmin sistemlerine göre İstanbul'un yılbaşında kar yağışı alma ihtimali yüksek görülüyor.

SICAKLIKLAR 2 İLE 6 DERECE AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney bölgeler ile kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle doğu ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde puslu 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmurlu 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmurlu 13

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.) 15

Samsun: Çok bulutlu 17

Trabzon: Çok bulutlu 17

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

Diyarbakır: Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 8

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.