ABD'de FETÖ'ye yakın takip!

ABD'de FETÖ'ye yakın takip!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD FETÖ ile ilgili 15 eyalette çalışma başlattığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FBI'nın FETÖ ile ilgili 15 eyalatte çalışma başlattığını, New Jersey'de de tutuklamaların başladığını söyledi.


FETÖ ile ilgili olarak Amerika ile görüşmelerinde 84 kişinin iadesini istediklerini hatırlattıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Resmi olarak iadesini istediğimiz 84 kişinin iade edilmesini her toplantıda gündeme getiriyoruz. Arjantin'de Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi. Trump da özellikle 'FETÖ terörist elebaşının iadesi için çalışma yapıyoruz' dedi.

FETÖ ile ilgili bir gerçek var; FBI'ın yaklaşık 15 eyalette başlattığı soruşturma var. FBI bize 'elde ettiği bulgularla Amerika'daki karanlık yüzünü görmeye başladık' dediler. Bazı yerlerde tutuklamalar başladı. Trump böyle bir söz söyledi, bundan çok mutluyuz diye bir açıklamamız olmadı" dedi.

"ESAD İLE ÇALIŞIRIZ DEMEDİM"

Doha'da yaptığı açıklamaya da açıklık getiren Çavuşoğlu, "Bana şöyle soruldu, Seçimi Esad kazanırsa çalışır mısınız? Öyle demokratik adil bir seçim olursa herkes durumunu gözden geçirir dedim, Esad’la çalışırız demedim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.