TSK'nın tek yardımcısı ÖSO değil!

TSK'nın tek yardımcısı ÖSO değil!
Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna başlatacağı operasyon terör örgütleri ve rejimde paniğe sebep olurken destek mesajları peş peşe geldi. Operasyona sadece ÖSO değil bölgedeki Arap ve Kürt aşiretlerin de destek vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye'nin kuzeydoğusunda ABD desteğiyle hakimiyet alanı kuran YPG/PYD'ye yönelik Fırat'ın doğusunu kapsayan operasyonun birkaç gün içinde başlayacağı sözleriyle dikkatler bölgeye çevrildi. 

YPG REJİME SARILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün operasyon konusunda Trump'ı bilgilendirdiğini ve Trump'ın buna olumlu baktığını açıklarken teröristleri telaş sardı. YPG, Suriye hükümetinden yardım isteyerek Şam'la iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı ancak operasyon kararı rejim güçlerini de panikletti. 

REJİMİ KORKUTAN RAPOR: HALK TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALIR

Haseke’deki rejim güçleri tarafından Şam’a gönderilen raporda, bölge halkının Türkiye’nin yanında yer alacağı bildirildi. Raporda Tel Abyad, Ras’ul Ayn, Deyrizor ve Rakka’yı da içine alacak şekilde büyük çaplı ayaklanma dalgasının başlayabileceği, bu isyanın rejimin askeri varlığını da tehdit edebileceği, acilen eylem planı hazırlanması gerektiği ifade edildi.

ÖSO: 15 BİN SAVAŞÇIMIZLA HAZIRIZ

Teröristler işbirliği yapma çabasında iken ÖSO cephesinden Türkiye'ye destek mesajları peş peşe geldi. ÖSO, "15 bin savaşçımızla harekâta hazırız" açıklamasında bulundu.

TSK'NIN TEK YARDIMCI ÖSO DEĞİL

Peki Rejim ve terör örgütlerinin bu kadar paniklemesinin sebebi ne? Türkiye daha önceki operasyonlarda olduğu gibi titiz bir çalışma yürütüyor. Operasyon ile kuzeyden başlayıp Karaçok Dağı ve Sincar üzerinden Kandil'e uzanan terör koridoru temizlenecek. Bölgede güvenliğin sağlanmasının ardından yerinden edilen Arap, Türkmen ve Kürtler'den oluşan yüz binlerce sivil evine dönecek. Dolayısıyla operasyonda Türkiye'ye destek verecek tek grup ÖSO değil. 

ARAP VE KÜRT AŞİRETLER TÜRKİYE'NİN YANINDA

Fırat'ın Doğusunda yer alan Arap aşiretleri bölgelerinin PYD/PKK tarafından işgal edilmesinden rahatsızlar. Erdoğan'ın operasyon sinyalini vermesinin ardından açıklama yapan Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği "Kendi topraklarımıza geri dönmek ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın paralı teröristlerini temizlemesi için Türkiye'den acil müdahale etmesini rica ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Yine bölgedeki bir başka etkin PYD/PKK karşıtı  grup Suriye Kürt Konseyi. Bu da Suriye içerisinde kalmayı düşünen ve Türkiye’ye yardım edecek bir yapı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.