Demirkol topa tuttu! "Yollar bugün ayrılmalı"

Demirkol topa tuttu! "Yollar bugün ayrılmalı"
​Spor yazarı Mehmet Demirkol, "Ersun Yanal’ın, ”Ben bu adamı düzeltirim” fikri yoksa, Reyes ile bugün yolların ayrılması lazım." diye konuştu.

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında sporun gündemini değerlendirdi. 

Fenerbahçe’de hiçbir şey aynı değil. İlk yarıdaki Fenerbahçe’nin oynadığı en iyi oyun. İkinci yarı ise tam tersi. Çok yükseldi, çok indi. İkinci yarı sıfır... 1-2 pozisyon var. Ama çok pozisyon verdiler. Topla oynama oranları da değişti. Erzurumspor da oynadı. Fenerbahçe ilk yarıda hiç çıkarmadı, her yere bastı. 43.dakikada Erzurumspor ceza sahası içinde topla buluştu. Yüksek bir enerji vardı. Ersun Yanal zaten böyle oynar. Fakat; ikinci yarı düştüler. Yenilen gollerde inanılmaz yerleşim hataları vardı.

"Reyes ile yollar ayrılmalı"

Fenerbahçe’nin yediği goller büyük bir takım tarafından yenilecek goller değil. Reyes ne yapıyor? Reyes ile bugün yolların ayrılması lazım. Ersun Yanal’ın, ”Ben bu adamı düzeltirim” fikri yoksa tabi. Ersun Yanal bu kadroyu beğeniyor. Bu kadronun iyi olduğu görüşünde.

"2-0'dan 2-2'ye gelmesi kabul edilebilir değil"

Fenerbahçe’nin 2-0’dan durumu 2-2’ye getirmesi kabul edilebilir değil. Harun’a yönelik eleştiriler doğru. Atan ve tutan iyi olmalı. Kaleci antrenörü Alper Boğuşlu göreve geldi. Harun’un da bundan sonra gelişim sağlamasını umuyorum. Volkan Demirel de çok formda değildi. Tabi ki çok iyi olduğunu kanıtlamış bir isim. Alper Hoca’nın da Volkan’ı beğendiğini biliyorum. Volkan’ın dönüşü, kaleciliğiyle alakalı değil. Bir özür bekleniyor, o da henüz gelmedi. Dirar ve Aatif ile aynı durumda değil. Volkan Ballı - Ersun Yanal ekibi, Volkan Demirel ile ilgili ne rapor verecek, yönetim nasıl karşılayacak? Bu önemli.

Appiah, Ayew'i aramış...

Appiah, Ayew’i aramış. “Volkan Ballı ne diyorsa git, yap” demiş. Volkan Ballı işi bilen biri. Profesyonellerin teknik adamlara destek olması lazım. Fatih Terim mesela her şeye bakar, Ersun Yanal sadece sahaya bakar. Geri kalan umurunda değildir. Göreve gelenler yardımcı olmalı. Yanal bu takımı beğeniyor. Bunu önemsiyorum. Ama bazı oyuncularla, olabilecek olsa bile uğraşmamak gerekir. O kararı doğru vermek lazım.

Ozan Tufan eleştirisi

Eljif Elmas’ın Ozan’dan ne fazlası var? 30 kilo fazlası var. Ozan hiçbir şeyi dinlemiyor ki. Bursaspor’dan Avrupa’ya gitmesini beklediğim bir oyuncuydu. Sonra ciddi bir yarış oldu ve Fenerbahçe aldı. Eljif Elmas’ın kalitesi bir yere kadar. Ama uğraşıyor. Ozan ise uğraşmıyor. Ozan’ı oynatmayan kaç teknik direktör var? Şenol Güneş kandırdı bizi. “Bu Ozan, Atletico’ya gider” diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ancak; bazen yanılabiliyoruz.

"Ersun Yanal, yanıldıysa o zaman işimiz var"

İlk yarıdaki oyunun sonunda Damien Comolli, ‘Al işte takım oynuyor. Benle ne alakası var kardeşim?’ diyebilir. Ama ikinci yarıdaki oyundan sonra bunu diyemez. Valbuena konusunda da aynı şey söylenebilir. Fenerbahçe yorulduğu için Erzurumspor maçında puan kaybetmedi. Oynamak istediği oyuna ikini yarıda geçemedi. O yüzden puan kaybetti. 'Bu takımın orta sahasının kalitesi yetersizdir' diyorlar. Buna bir oranda katılıyorum, bir oranda katılmıyorum. Kalite sorunu değil, organizasyonu yoksa şansı var. Ersun Yanal yanıldıysa o zaman işimiz var.

"Yanal eğer yanıldıysa bu işin sonu felaket olur"

Slimani’yi tabi ki eleştireceğiz. Son 24 şutunun kaleyi bulmaması inanılır gibi değil. Israr etmemek lazım. Ayrıca bence Fenerbahçe organizasyon ya da kalite sebebiyle ikinci yarı o oyunu oynayamayacaksa, rakipleri karşısında ilk yarıyı 4-0 önde bile kapatsa ikinci yarı maçı verebilir. Ersun Yanal’ın önceki döneminde takım gol atabiliyordu. Geriye düşse bile atıyordu ve maçı alıyordu. Yanal aynı oyunu Trabzonspor’da oynamaya kalktı ve 3-0’dan 4-3 maç verdi. Eğer Ersun Yanal, Fenerbahçe kadrosuyla ilgili yanılıyorsa, bu işin sonu felaket olur.

"Yapamayan gider"

Fenerbahçe futbolcusunun içine, ”Kazanmamız lazım” korkusu işliyorsa, o zaten Fenerbahçe futbolcusu değildir. Fenerbahçe forması bir oyuncunun performansını yüzde 10-20 artırıyorsa  o zaman takımın futbolcusudur. Ama olmuyorsa olmaz. Herkes Fenerbahçe'de oynamak zorunda değil. Böyle birçok oyuncu ülkemize geldi, gitti. O formanın altında eziliyorsa başka bir yere gitsin. Fenerbahçe beklemez. Büyük takım beklemez. Ronaldinho’yu bile beklemediler. Ronaldinho yollanır mı? Yollanır. Yapıyorsan kalırsın, yapamazsan gidersin. “Ronaldinho’yu yollamayalım” dersen o zaman sistem çöker. Valbuena da öyle. 'Bu yoklukta oynar' diyorlar. Niye bu yokluk var? Önce onu söylesene...

Benfica ve Zenit eşleşmeleri hakkında...

Bizim oyunlarımızın düzelmesi lazım. Umarım Ersun Yanal’ın 1.5 aylık sürede takıma eli değer ve Fenerbahçe ayağa kalkar. Galatasaray da transfer yapacak. İki takımın da ilerlemesi lazım. Rakip analizinin dışında kendi takımlarımızın analizini yapmak lazım. Benfica en iyi durumunda değil. Ama ne olursa olsun zor bir gruptan çıkmış. Fenerbahçe’yi de elemişlerdi. Birkaç tane çok iyi oyuncusu var. Avrupa’da en iyi maça müdahale eden taraftarları var. Kimse kırılmasın. Maçın her anını yaşıyorlar, hakemi döndürüyorlar, beynine giriyorlar. Benfica zor bir rakip.

"Hazır olursak iyi kura"

Zenit lig lideri. Rusya Ligi güçlü bir lig. Şu anda aradalar. Hazırlık dönemini Antalya’da yapabilirler. Malmö de öyleydi. 1 aydır oynamıyorlardı ama bayağı top oynadılar. Umarım biz hazır oluruz. Hazır olursak iyi kura.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.