BM, Türkiye, Rusya ve İran uzlaştı

BM, Türkiye, Rusya ve İran uzlaştı
BM ve Türkiye-Rusya-İran, Suriye Anayasa Komitesi'nin ilk toplantısının önümüzdeki yılbaşında gerçekleştirilmesi konusunda uzlaştı.

Suriye’deki süreç hakkında BM ve Türkiye-Rusya-İran Dışişleri Bakanları Cenevre'de uzlaşma sağladı.


Suriye'nin yeni anayasasını yazacak komitenin kurulduğu açıklandı. Suriye Anayasa Komitesinin, ilk toplantısını 2019'un başında yapacağı belirtildi. 

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, "Anayasa komisyonunun kurulmasıyla ilgili önemli katkılar sağladık. Ortaya atılan isimlerin değerlendirmesi de yapıldı. Birleşmiş Milletler tabi ki aday gösterilen isimlerle ilgili gerekli çalışmaları da bundan sonraki süreçte yapacak. Ama bugün bu istişarelerden sonra önemli bir aşamaya geldiğimizi de söyleyebilirim. Zaten anayasa komisyonuyla ilgili rejimin ve muhalefetin listesinde bir problem yok. Fakat sivil toplumla ilgili listede tabi ki farklı görüşler olabilir. Bu konuda garantör ülkeler olarak ve BM olarak birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

Bugünkü toplantıda isimler dışında özellikle anayasa komisyonunun usul kurallarını da görüştüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Yani yüzde kaçla karar alması gerekiyor, hangi oranda, üçte iki çoğunlukla mı veya daha yüksek çoğunlukta mı, başkan olacak mı veya yardımcıları mı olacak, eş başkan mı olacak, buna benzer konuları ele aldık. Yani yavaş yavaş sona doğru gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.