Fatih'te Mekke'nin Fethi heyecanı

Fatih'te Mekke'nin Fethi heyecanı
AK Parti Fatih Kadın Kolları'nın düzenlediği Mekke'nin Fethi’nin 1388. yılı anma programı, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ve Mekke’nin Fethi’yle ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

 

2 KİŞİYE UMRE HEDİYE EDİLDİ

İlahiler eşliğinde, Fatihlilerin unutulmaz anlar yaşadığı programda, katılan davetliler arasında yapılan çekilişle 2 kişiye umre hediye edildi.

 

Yeryüzünde ilk kara oluşumunun başladığı ve yeryüzünün ilk binası Kâbe'nin bulunduğu şehir olan Mekke'nin, İslam ordularınca 11 Ocak 630 tarihinde fethedilmesi dolayısıyla icra edilen "Mekke'nin Fethi” Programında konuşan AK Parti Fatih Kadın Kolları Başkanı Nurhan Çalık, Fetih Suresi 1. ayetine vurgu yaparak “Şüphesiz, biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik” ayetiyle sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V) kutlu bir fetihle müjdelendiğini, fetihlerin anası olan Mekke’nin Fethi’nin şefkat ve merhamet temelleri üzerine inşa edildiğini ve insanlığın İslam’la buluştuğu en önemli günlerden biri olduğunu söyledi.

“İstanbul’un Fethi’ne de kapıların açıldığı Mekke’nin Fethi’nin, İstanbul’un kalbi Fatih semtinde anılmasının da ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Çalık, bu anlamlı günün Fatihli hanımların kalplerinde bir dirilişe vesilesi olmasını temenni ediyorum” dedi.

Programa AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin de katıldı.  “Mekke’nin Fethi’ni anma programının Fatih ilçesinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Narin, “Medeniyetin, teknolojinin en üst noktasında yaşadığımız şu günlerde, nasıl bir peygamberin ümmeti olduğumuzun bilincinde olarak, önümüzdeki yılların ülkemize milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.