AK Parti’de mesai başladı: 40 bin kişi masada

AK Parti’de mesai başladı: 40 bin kişi masada
AK Parti'de belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından gözler belediye ve il genel meclisi listelerine çevrildi.

Seçim yarışında belediye başkan adayları büyük oranda belli olurken Ankara’da gözler 19 Şubat’ta YSK’ya teslim edilecek il genel meclisi ve belediye meclisi listelerine çevrildi. AK Parti Genel Merkezi de bu süreçte yoğun bir mesai harcayacak. Belediye ve il genel meclis adaylarının belirlenmesi için il ve ilçelerde yapılan değerlendirmeler tamamlanarak genel merkeze gönderildi.

İSTANBUL VE ANKARA’YA ÖZEL İLGİ

Belediye ve il genel meclisi listelerini oluşturmak için sadece Ankara ve İstanbul için ayrı ayrı 30 komisyon oluşturuldu. Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan komisyonlar, listeler üzerinde son değerlendirmelerini yaparak görüşlerini rapora dökecek. Yapılan çalışmalar son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Ankara ve İstanbul için kurulacak komisyonlar, Erdoğan’ın başkanlığında çalışacak. İzmir için de özel bir çalışma yürütülecek.

ADAY ADAYI 40 BİNİ BULDU

AK Parti’ye belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliği için yaklaşık 40 bin kişinin başvurduğu belirtildi. Başvuranlardan 5 bininin kadın, 3 bininin genç, bine yakınının engellilerden oluştuğu kaydedildi. Listelere son şekli verilirken kadın ve gençlik kotasına da dikkat edileceği ifade edildi.

BAŞKAN ADAYLARI DEĞİŞEBİLİR

Söz konusu tarihe kadar AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı kapsamında da bazı seçim bölgelerinin yeniden değerlendirilmesi gündeme gelecek. Bazı bölgelerde belediye başkan adaylarının değiştirilmesi ihtimali konuşulurken, listeler teslim edilinceye kadar aday değişiminde herhangi bir yasal engel bulunmuyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.