İstanbul'un en değerli arazisinde son sözü Erdoğan söyledi

İstanbul'un en değerli arazisinde son sözü Erdoğan söyledi
Ataşehir'deki İstanbul’un en değerli arazisinde son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi.

İstanbul Ataşehir'de yer alan, 184 bin m2’lik alanı ile İstanbul’un en değerlisi olarak da bilinen Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin üzerinde bulunduğu arazinin hastane kompleksi dışındaki 60 bin m2'lik alanının akıbeti belli oldu.

 

2023 hedefleri kapsamında İstanbul'a yapılması planlanan şehir hastanelerinden birinin yapılacağı yerler arasında da gösterilen değerli arazi için son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DEVREDİLDİ

 

2017 yılında gündeme gelen ve tartışmalara yol açan FSM'nin taşınacağına yönelik iddiaların aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile dev arazinin hastane dışındaki 60 bin m2'lik alanı da Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

BİN YATAKLI HASTANE YAPILACAK

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan devir işlemi ile birlikte 184 bin m2'lik alanın tamamı Sağlık Bakanlığı'na geçmiş oldu.

Bakanlığın Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin devamı niteliğindeki araziye bin yataklı hastane yapacağı öğrenildi. Bu karar ile birlikte FSM’nin taşınacağı ve arazinin de ranta açılacağı iddiaları boşa çıkmış oldu.

20 BİN HASTAYA HİZMET EDECEK

Ataşehir, Maltepe, Ümraniye, Kadıköy, Çekmeköy, Sancaktepe ve Üsküdar ilçelerinden rahatlıkla ulaşımın sağlandığı D-100 karayolu üzerindeki FSM Hastanesi'nin yatak kapasitesi son ilavelerle birlikte 500'e ulaşırken günlük ise 10 bin hastaya hizmet verilebiliyor. Yatak sayısının bine çıkarılmasıyla bu rakamın günlük kabulde 20 bini aşması bekleniyor.

İKİ BAKANLIK ARASINDA GİDİP GELMİŞTİ

2011 yılındaki imar planı değişikliği ile arazinin tamamı sağlık tesisi alanına alınırken PTT Genel Müdürlüğü yapılan revize plana itiraz etmiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise itirazı uygun bulmuştu.

Ancak bu karara İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün karşı çıkınca dev arazinin akıbeti konusunda Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında belirsizlik oluşmuştu.

DÜNYANIN EN PAHALI LOJİSTİK MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı'na ait 124 bin m2 alan dışında kalan ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde PTT Genel Müdürlüğü tarafından lojistik merkezi olarak kullanılan 60 bin m2'lik arazi İstanbul'un en değerli ve merkezi noktalardan birinde yer alması nedeniyle “Dünyanın en pahalı lojistik alanı” olarak da tanımlanmıştı.

KAYNAK: YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.