Örgütün kasası 'Kozmik bacı' yakalandı

Örgütün kasası 'Kozmik bacı' yakalandı
Ankara'daki FETÖ operasyonunda örgütün kasası olduğu belirlenen "Kozmik Bacı" lakaplı Yasemin Ö. yakalandı, 37 kişi hakkında gözaltı kararı var.


Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün TSK'daki mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında, "ardışık arama" sistemiyle haberleştikleri tespit edilen 14'ü muvazzaf asker, 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Muğla, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Samsun, Zonguldak, Balıkesir, Kocaeli ve Bingöl'de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

İSTANBUL'DA BÜYÜK OPERASYON

Öte yandan FETÖ'nün TSK yapılanmasına  yönelik soruşturmada, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör ve sabit kontörlü hat  kullandığı tespit edilen aralarında 1 albay,  2 binbaşı ve 1 yüzbaşının bulunduğu  53 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme  amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hat kullananlara yönelik Emniyet Genel  Müdürlüğü ve İstanbul Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda bazı  şüpheliler tespit edildi.

Bu kapsamda, 19'u Jandarma Komutanlığında, 19'u Kara Kuvvetleri  Komutanlığında, 7'si Hava Kuvvetleri Komutanlığında, 8'i de Deniz Kuvvetleri  Komutanlığında görevli 53 asker hakkında gözaltı kararı verildi.  Şüphelilere  yönelik arama ve el koyma kararı da alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen 1 albay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 8  üsteğmen, 3 teğmen, 25 astsubay ve 13 uzman çavuşun yakalanması için İstanbul  merkezli 15 ilde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca operasyon başlatıldı. Operasyon sürüyor.

'KOZMİK BACI' YAKALANDI

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada FETÖ'nün kadın yapılanmasında etkin rolü olan 'Kozmik Bacı' lakaplı Yasemin Ören'in de bulunduğu 26 kişi yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.