Bakan müjdeyi verdi! 1 aya kadar başlayacak

Bakan müjdeyi verdi! 1 aya kadar başlayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte "tarımsal faaliyetler tarifesi" uygulamasının en geç bir aya kadar başlayacağını bildirdi.

Dönmez, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i ziyaretinde, gazetecilere  yaptığı açıklamada, kentin kadim şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

Bakanlığının ilgi alanındaki gelişmeleri dinlemek ve sorunlara yerinde  çözüm üretebilmek için Şanlıurfa'da bulunduklarını anlatan Dönmez, sivil toplum  kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelerek sorunları masaya  yatıracaklarını kaydetti.

 

Dönmez, Şanlıurfa'nın özellikle tarım alanında çok güçlü bir kent  olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'da sulama şebekesi tam olarak devreye girmiş değil. Bazı  bölgelerde halen eksikliklerimiz var. Çiftçilerimiz de sulama ihtiyacını elektrik  enerjisi kullanmak suretiyle yerine getirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Bakanlar  Kurulu kararıyla tarımsal sulamada önemli bir destek kararı çıkmıştı. Bu  uygulamayla ilgili bilgileri de yerinde almış olacağız. Bu arada müjdemiz var,  tarımsal sulama tarife grubuna, diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan müşterileri  de eklemiş olacağız. Onların bir kısmı, işletme, ticarethane kategorisinde yer  aldığı için daha düşük tarifeli elektrik alıyorlardı. Özellikle hayvancılık  faaliyeti yapan çiftçilerimiz de bundan sonra tarımsal sulamadaki elektrik tarife  grubu avantajlarından yararlanmış olacak. Gerekli hazırlıkları tamamladık, hemen  hemen bitmek üzere. En geç bir ay içinde uygulamayı başlatmış olacağız."

Bakan Dönmez, Şanlıurfa'daki güneşli gün sayısının yüksek olduğunun  hatırlatılması üzerine, "Yeni YEKA projelerinden birisini de Şanlıurfa için  planlıyoruz. Yaklaşık 500 megavatlık bir potansiyel söz konusu. Benzer şekilde  Niğde Bor ve Hatay'da uygun kapasiteler var. Onlardan da yararlanmış olacağız.  Zaten çiftçilerimiz de tarımsal sulama maksatlı elektrik enerjisi ihtiyacını,  uygun yere kuracakları güneş santraliyle karşılayabilir. Bunun önünü açıyoruz,  prosedürleri basitleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.