Müslüman ülkeden dünyayı titreten rest!

Müslüman ülkeden dünyayı titreten rest!
Pakistan ve Hindistan arasında karşılıklı uçakların düşürülmesi ile zirveye ulaşan gerilimde, iki ülkenin füzelerini hazır konuma getirerek birbirini tehdit ettiği ortaya çıktı.

Hindistan'ın 14 Şubat'ta Srinagar kentine giden konvoyun Keşmir'de uğradığı saldırı sonucu 44 askerinin öldürülmesinden sonra, suçladığı Ceyş-i Muhammed (JeM) noktalarını vurma gerekçesi ile Pakistan hava sahasını ihlal etmişti. Yaşanan gerilimde İslamabad yönetimi Pakistan hava sahasını ihlal eden Hindistan'a ait 2 savaş uçağını düşürdüğünü, Hindistan ise bir Pakistan F-16'sını vurduğunu açıklamıştı.

 

Sıcak temasın ardından Hindista ile Pakistan'ın füzelerini hazır hale getirdiği ve birbirlerine tehditler yağdırdığı ortaya çıktı.

Reuters'ın iddiasına göre, iki ülke arasındaki tehditler ABD'yi harekete geçirdi. Söz konusu iki nükleer gücün olası bir çatışmayı durdurmak için ABD'li yetkililer iki tarafla görüşerek daha büyük bir savaş senaryosunu durdurdu.

 

"1 FÜZE ATARLARSA 3 FÜZEYLE VURURUZ"

Hindistan'ın sadece Pakistan'ı tahrik etmek için hava saldırıları düzenlediğini, söz konusu bölgelerde herhangi bir kampın olmadığını ve dağların bombalandığını açıklayan Pakistanlı yetkililer, Hindistan'ın füze tehditlerine daha sert bir tehditle cevap verdi.

Reuters, ismini vermediği bir Pakistan bakanının Hindistan'dan gelen füze tehditlerine yönelik açıklamasını hatırlatarak, ''Bir füze ateşlerseniz, üç füze ateşleriz dedik. Hindistan ne yaparsa yapsın buna 3 misliyle cevap vereceğiz'' ifadelerine yer verdi

Washington kaynakları ise, ABD güvenlik danışmanı John Bolton'un, 27 Şubat gecesi  ve 28 Şubat'ın erken saatlerinde Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval ile telefonla görüşerek sağduyu mesajı verdiğini ileri sürdü. Kaynaklar ABD makamlarının olası bir çatışmanın ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olduğunu, dolayısıyla bunu önlemek için her şeyi yaptıklarını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.