Kadının intikamı 15 kişilik çeteyi çökertti

Kadının intikamı 15 kişilik çeteyi çökertti
Konya'da, sevgilisi tarafından darp edilen 33 yaşındaki kadın, cep telefonuna yüklediği uygulamayla yasa dışı işlerle ilgili mesajları kayıt altına aldı. Kadının ihbarıyla 15 kişilik çete çökertildi.

Konya'nın Beyşehir İlçesinde yaşayan 33 yaşındaki E.A., geçen yıl, suç örgütü lideri olan 25 yaşındaki Yılmaz A. ile aşk yaşamaya başladı. Ancak bir süre sonra sevgilisinden şiddet gördü. Şikayetçi olacağını söyleyince de tehdit ve şantajla karşılaştı. Bunun üzerine plan yapan kadın, Yılmaz A.'nın telefonuna gizlice kayıt yapan uygulama yükledi. Sevgilisinin arkadaşlarıyla yaptığı gayrimenkul ve araç alım satımı işleri üzerinden tefecilik, uyuşturucu satışı gibi suçlarla ilgili mesajları kayıt altına alan kadın, ele geçirdiği mesajlarla savcılığa gitti. Sevgilisinin telefonunda elde ettiği delilleri sunan kadının ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Jandarmanın yürüttüğü 5 aylık takip sırasında Yılmaz A. ve ikiz kardeşi Dursun A.'nın da aralarında bulunduğu 15 kişinin suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu belirlendi.

EVDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Yapılan takipte zanlılardan Hüseyin A., 200 faturasız av tüfeği satışı yaparken, Ali P. iki ruhsatsız tabanca satışı yaparken, Tuğrul U. ise üzerinde eroinle yakalandı. Tuğrul U.'nun ayrıca eroinle birlikte yakalanan arkadaşı adına gönderdiği kargoda da uyuşturucu hap ele geçirildi. Soruşturma sürerken Ali P. ile Yılmaz A.'nın ikiz kardeşi Dursun A. tutuklandı.

Gerekli delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri, aralarında Yılmaz A.'nın da bulunduğu 11 kişiyi Konya ve Isparta'da gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 5 ruhsatsız tabanca, 687 tabanca fişeği, 8 av tüfeği, esrar, uyuşturucu hap, 51 isme düzenlenmiş senet, 76 boş senet, 16 tapu, 8 de sahte araç plakası ile pos cihazı ele geçirildi. Soruşturma kapsamında birçok mağdurun da ifadesine başvuruldu. Gözaltına alınan 11 kişiden 8'i serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen Yılmaz A. ile Hüseyin K. tutuklanırken, Tuğrul U. ise serbest kaldı.

Sabah

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.