Devlet Bahçeli'den kritik seçim açıklaması!

Devlet Bahçeli'den kritik seçim açıklaması!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kızılcahamam kampında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

Demokrasi tüm kurul ve kurallarıyla çalışır haldedir. Milletimizin takdir ve tercihi belli olmuştur. Ancak 31 Mart seçimlerine gölge düşürmek isteyenler elbette boş durmamışlardır.

Demokrasi yara alırsa geleceğimiz tehlikeye girecektir. Demokratik süreçleri şaibelerle boğmak altından kalkılamayacak sonuç ve sorunlara zincirleme şekilde yol açabilecektir.

Hiç kuşku yok ki, iki günlük toplantı serimizde 31 Mart seçimlerini tüm boyutlarıyla değerlendirme fırsatımız olacaktır.  

''KAZANAN AÇIK ARA FARKLA CUMHUR İTTİFAKI'DIR''

MHP, 31 Mart seçimlerine büyük anlamlar yüklemiş, milli bekamız üzerinde derin yankıları olacağını ifade etmiştir. Bunda da ne kadar haklı olduğumuz şimdiden ortaya çıkmıştır. Şunu bir defa gönül huzuruyla ve tam bir inanmışlıkla söylemek isterim ki, 31 Mart Mahal İdareler seçiminin kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı'dır.

Cumhur İttifakı'nın çağrısı milletimiz tarafından hem duyulmuş hem de kabul görmüştür. Bu durum Türkiye için muazzam bir başarıdır. Seçimsiz geçecek 4,5 yıllık zaman diliminde, cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümüyle ilgili yapılacak müstesna hazırlıklara güçlü bir destek, Türkiye'ye demokratik bir katkıdır. 

Yenilgimizi gözetleyenler ters köşeye yattılar. MHP safraları attı, kamburlardan kurtuldu. Çok şükür iddialı ve inançlı yükselişine devam etti. 

''SİYASİ DÜZENBAZLARLA OYALANMAYA, ONLARIN SEVİYESİNE DÜŞMEYE HAKKIMIZ YOKTUR''

Bizim fitne koliklerle meşgul olacak vaktimiz yoktur. Siyasi düzenbazlarla oyalanmaya, onların seviyesine düşmeye halimiz ve hakkımız olmayacaktır. Önümüze bakacağız, işimize bakacağız. Millete hizmet yolundan ayrılmayacağız. Dik duracağız, sağlam duracağız, adam gibi duracağız. 

''MİLLİ BEKAYI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ''

Kutlu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin egemenlik haklarını müdafaadan vazgeçmeyeceğiz. Milli bekayı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. İhanet ile mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. MHP, tarihin doğru yerindedir. MHP, siyasetin doğru yönündedir. MHP, Türk milletinin tertemiz özü, kudretli sözüdür.

Türk demokrasisi her türlü engellemeye, karamsar yaklaşımlara iftiralara yalanlara rağmen köklü ve dinamik niteliğini kanıtlamıştır. İki, 31 Mart mahal idareler seçimi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin resmen uygulanmaya başladığı dönemde hayata geçmiştir. 31 Mart seçimleri tarihi önemdeydi. 

''SONUÇ ASLA DEĞİŞMEYECEKTİR''

Zillet İttifakı yeni hükümet sistemine mesafeli tavırlarını muhafaza edip her fırsatta eskiye dönmekten bahsediyorlar. AK Parti ve MHP'nin oyu 24 Haziran'ın gerisine düşmemiştir.

Gerçekleri çarpıtmak nafiledir. Her şey çok açıktır. İster il genel meclis seçiminden çıkan oransal veya sayısal sonuca bakalım, isterse de belediye meclis seçimindeki tabloyu yorumlayalım biliniz ki sonuç asla değişmeyecektir. 

''EKSİĞİMİZ VARSA TAMAMLAYACAĞIZ''

Orta Anadolu ve Karadeniz başta olmak üzere hemen hemen tüm seçim çevrelerinde MHP hem Cumhur İttifakı içinde hem de tek başına siyasi varlığını göstermiş, muazzez yükselişini sürdürmüştür. Üretken belediyecilik anlayışımız tasdik edilmiş, duruşumuz sempati toplamış, çağrılarımız dikkate alınmış, ilkeli tutumumuz dürüstlüğümüz karşılık bulmuştur. 

Elbette üç hilali sahiplenen aziz millet evlatlarıyla iftihar ediyoruz. Elbette tüm adaylarımızla, sevdalılarımızla gurur duyuyoruz. 31 Mart seçimleriyle ilgili üçüncü yorum ve kanaatimiz şudur.

MHP ile AK Parti seçimden başarıyla çıkmış. Sonuç itibariyle belediye başkanlıkların kahir ekseriyeti ehline emanet edilmiştir.

Gönül isterdi ki daha fazla belediye başkanlığı kazanalım, dilerdik ki daha yüksek oy oranına ulaşalım. Eksiğimiz varsa tamamlayacağız. Daha iyisini, daha fazlasını zaman ve süreç içerisinde güç birliğiyle mutlaka sağlamış olacağız. Bize bağlanan güveni boşa çıkartmayacağız.

Oy oranımızı yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlıktır. MHP'nin aldığı oy oranı yüzde 18,81'dir.  Bunlar rahatsız olmaya devam etsinler. MHP de yürüyüşüne devam edecektir. Rehavete kapılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. 

''HDP, CHP'YE ÇALIŞMIŞTIR''

Zillet ittifaklarının kanatları kırıktır. Büyükşehir ve illerde, denetim ve kontrol görevi de cumhurun bizzat kendisine emanet edilmiştir.

Zillet İttifakı’nın ana aktörü CHP’nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülmektedir. Kazanırken kayıp böyle bir şeydir. CHP’nin yönetimini üstlendiği belediyelerde, Meclis üyelerinin ağırlığı Cumhur İttifakı’ndan yanadır. Tokmağın kimde olduğu aşikardır. HDP bütün imkanlarıyla CHP’ye çalışmıştır. CHP’nin kuklasına dönenler, MHP’ye engel olma önüne geçmek amacıyla kumandayla hareket edenler iki cihanda da yerleri olmayan kötülerdir. Bunlar PKK’nın emellerine hizmet etmişlerdir. Bunlar Türkiye düşmanlarının gölgesine sığınmışlardır. Başkasına kazandırayım derken, kendi kalelerine gol üstüne gol atmışlardır. 

''ÇOK TEHLİKELİ BİR OYUN OYNANMIŞTIR''

İstanbul’da Ankara’da İzmir’de Adana’da Mersin’de Antalya’da Zillet İttifakı’na HDP PKK kan nakli yapmıştır. Üstelik FETÖ’cüler her yerde açık açık göstere göstere Zillet İttifakı’na çalışmışlardır. Maalesef üç büyük şehirde çok tehlikeli bir oyun oynanmıştır. Büyükşehir ilçe belediyelerinde sayısal ve siyasal üstünlük Cumhur İttifakı’ndayken, büyükşehir yönetimleri çelişkiye bakınız ki CHP’ye geçmiştir.

Ankara’da 25 ilçenin 22’sinde belediye yönetimini kazanmış, üç ilçe de CHP’de kalmıştır. Buna rağmen büyükşehir belediye başkanlığına, hakkındaki suçlamalardan henüz aklanmamış bir şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçedeki iradenin büyükşehire yansımamış olmaması demokratik bir zafiyettir. Bunun tamir ve telafisi şarttır. Önümüzdeki gündem konularından birisi de budur. Mahal idarelerde yönetimsel düzenleme elzemdir. Konuyla ilgili teklifimizi 2 Nisan Salı günü değerli muhabirlerle bir sohbet esnasında dile getirmiştir. Bir sistem adaletsizliğinden bahsetmiştim.

''TEKLİFİMİZDEN DOLAYI KEYFİ KAÇANLAR NEYE HİZMET ETMEKTEDİR?''

İlçelerde başarı kazanıp, büyükşehirlerde kaybetmenin normal bir şey olamayacağına vurgu yapmıştım. Sadece büyükşehir başkanını seçelim, o da yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin… Bu teklifimizden dolayı keyfi kaçanlar neye hizmet etmektedir? Korkmaya kaçak güreşmeye gerek yoktur.

Türkiye'yi eyaletlere bölmeyi amaçlayan alçaklara hizmet edenler bellidir. Mehmetçik katilleriyle aynı hizaya giren kimliksizlerin teklifimizi sulandırması düştükleri derin çukurdan kurtulmalarına yetmeyecektir. Onlar kendi dertlerine yansınlar.

Eyyamcılar, entrikacılar, erdemsizler, bize eyalet uyarısı yapmasınlar. Gitsinler zillet ve rezaletten yakalarından kurtarmayı denesinler. Hiç kimsenin küçük aklına ihtiyaç duymuyoruz. Milletin iradesinin üstünde irade tanımıyoruz. Zilletin ortakları, köşe yazarları akılları varsa kendilerine saklasınlar. Eğer teklifimiz kabul görürse hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık hem bir denge sağlanmış olacaktır. 

YEREL YÖNETİMLERDE 'REFORM' ÇAĞRISI

Bu seçim sonuçları göstermiştir ki yerel yönetimlerde reform büyük ihtiyaçtır. Konunun TBMM’ye gelmesi halinde her desteği vereceğimiz, her katkıyı sunacağımız çok iyi bilinmelidir.

31 Mart seçimlerinin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen İstanbul’da sular durulmamış, CHP’nin adayı en çok oyu alıp mazbataya hak kazanmış gibi görünse de İstanbul seçimlerine şaibe karıştığını akıl sağlığı yerinde olan hiç kimse inkar edemeyecektir. Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Büyükçekmece ve Maltepe’de mızrak çuvala sığmamaktadır. 

Şunu hiç kimse aklından çıkartmasın ki, şaibesiz şüphesiz ve tertemiz bir oy ile seçimi kazanan kim olursa olsun saygı duyarız, muhatabını tehdit etmekten çekinmeyiz. Karanlıktan göz kırpmayız. 31 Mart gecesi 1 oy bile kazanmak için yeterlidir sözümü istismar edip, ilk günkü beyanımın ters düştüğünü söyleyenlerin ya akıllarında noksanlık ya karakterlerinde namertlik vardır. Nato kafa nato mermer… 

''İSTANBUL SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİ EN MANYIKLI YOLDUR''

Ne yapsaydık? Milli irade dolandırıcılarına sessiz  mi kalsaydık? Sayın Binali Yıldırım lehine kullanılan 16 bin oyun nasıl çalındığını, nasıl gizlendiğini merak etmeyelim mi? Peşine düşmeyelim mi? Mesele yapmayalım mı? Bunun düzeltilmesini istemeyelim mi? “Kazanmak için 1 oy yeterlidir” sözüm adam olanlar, adil olanlar için geçerlidir. CHP’nin zeka özürlü sözcüleri adaletten kaçmasınlar. Sandıklarda çevirdikleri fırıldakların günü geldiğinde ortaya çıkacağını unutmasınlar.

İstanbul’daki usulsüzlükler, Türkiye’yi krize sürükleyecek hatalara yönelecekse çare yine demokrasi içinde aranmalıdır. Sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak şekilde gelişirse, seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi en mantıklı yoldur.

YSK’nın bir karar vermesi, organize sandık yolsuzluğu tespit edilirse olağanüstü itiraz süreciyle birlikte seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hak edilmemiş bir başarı, çalınmış bir zafer hiç kimseye fayda getirmeyecektir. İstanbul’un gelecek beş yılını karartmak, hizmet yerine sürekli kavgayla zaman kaybetmek yanlıştır.

Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kökenli kardeşlerimiz HDP ile mesafe koymuşlar, milli birlik ve kardeşlikten yana tercihlerini kullanmışlardır. Hepsini tebrik ediyorum. Kürt kökenli kardeşlerimiz oynanan oyunları görmüş, PKK’ya hadlerini bildirmiş, siyasetteki acentesi HDP’ye yeter artık mesajı vermiştir. 

''TEK KELİMEYLE VATAN HAİNİDİR''

Ekonomik tetikçiler yine devrededir. Zillet İttifakı’nın Kürdistan çığırtkanı vaat edilmiş topraklardan hayasızca bahsetmiştir. Kimliksiz ve temelsiz şahsın, tam da İsrail’in Golan tepeleri komplosu devredeyken bu çıkışı yapması hesapları iyice ayyuka çıkmıştır. Bu toprakları kuruttuğumuzu iddia eden kişi bir milletvekilidir. CHP’nin İP’in SP’nin yoldaşıdır. Bu soysuzlar tek kelimeyle vatan hainidir. İsrail’de yapılan seçimler bölgemiz için karanlık senaryoların sertleşerek devamına işarettir.

Sudan’da darbe olmuş, El Beşir tutuklanmıştır. Libya kaynayan kazana dönmüştür. Fransa ve İtalya sözde Ermeni soykırım iddialarını tekrar gündeme getirerek husumetlerini göstermişlerdir. İtalya Temsilciler Meclisi’nin rezil önergesi Ermeni iddialarını iç siyasi çıkar hesaplarında vasıta olarak kullanılmasının sinsi bir örneğidir. Macron’un 24 Nisan’ı anma günü ilan etmesi utanç verici bir rezalettir. Fransa anacaksa, Afrika’da katlettiği masumları anmalıdır. Anma günü düzenleyecekse bir asır önce Çukurova’da döktüğü kanları anmalı. Biraz insan onuru gösteriyorsa Türk milletinden özür dilemelidir.

''BU KÜSTAHLIK BU VANDALLIK TÜRKİYE DÜŞMANLIĞININ AYAN BEYAN KIYIYA VURMA HALİDİR''

ABD provokasyonlarına devam etmektedir. Terör örgütlerini silahlandırmayı sürdürmektedir. S-400 gerilimi hat safhadadır. Alacağımız F-35'lere ne olacağı muammadır. Milli güvenlik ihtiyaçlarımızın karşılanması konusunda ABD bilirkişi midir? Türkiye ABD'nin sömürge ülkesi midir? Bu küstahlık bu vandallık Türkiye düşmanlığının ayan beyan kıyıya vurma halidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye’nin egemenlik haklarını savunmasından dolayı gönülden tebrik ediyorum. MHP’nin yanlarında olacağını kararlı bir şekilde duyuruyorum.

ABD Başkan Yardımcısı Pence’in tehditleri sabırları taşırma aşamasındadır. Bu kovboy bilmelidir ki, al atını yap tımarını diyeceğimiz günler inanıyorum ki çok uzak değildir.

Milli bekamız her şeyden önemlidir. 2023’te lider ülke Türkiye hedefine ulaşacaksak ancak bekamızı koruyarak yapabiliriz. CHP genel başkanının böyle bir meselesi olmayabilir. Herkes mayasının gereğini yapacaktır. İP’in zaten fikri de zikri de bulanıktır. HDP, ipini çoktan kandile vermiştir. Onlar zaten en ufak hayır gelmeyecektir. PKK’nın FETÖ’nün Türk ve Türkiye düşmanları karşısında yegane güç Cumhur İttifakı'dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.