CHP'li Akdoğan'dan Sinan Ateş cinayeti ile ilgili çarpıcı açıklama!

CHP'li Akdoğan'dan Sinan Ateş cinayeti ile ilgili çarpıcı açıklama!
Sinan Ateş suikastine ilişkin hazırlanan iddianamenin açıklanmasının ardından, CHP Ankara Milletvekili Avukat Umut Akdoğan, "Olayın başından beri tartışılan siyasi uzantısı ve gerçek saiki dosyaya girmemiş. Adeta görmezden gelinmiş. İddianamede Sinan Ateş'in kim olduğu ve neden suikaste kurban gittiğine dahi yer verilmemiş" dedi.

Ankara Başsavcılığı, 30 Aralık 2022 tarihinde Çukurambar'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturmasını tamamladı. Başsavcılık, "tasarlayarak öldürme" suçundan 22 kişiye karşı iddianame düzenledi. İddianame, 1 yıl 4 ay süren bir hazırlık sürecinin ardından Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu uzun hazırlık süresi kamuoyunda bazı tartışmalara neden oldu. Konuyla ilgili olarak CHP Ankara Milletvekili Avukat Umut Akdoğan, sosyal medya hesabından bir video açıklaması yaptı.

"GERÇEK SAİKİ DOSYAYA GİRMEMİŞ"

Cumhuriyet'in haberine göre, Akdoğan, dava kapsamında 22 şüpheli olduğunu vurgulayarak "Olayın başından beri tartışılan siyasi uzantısı ve gerçek saiki dosyaya girmemiş. Adeta görmezden gelinmiş. İddianamede Sinan Ateş'in kim olduğu ve neden suikaste kurban gittiğine dahi yer verilmemiş. Birisi adeta bu suikasti nasıl mahalle arasında işlenmiş sıradan bir cinayete çeviririm diye çalışmış" ifadelerini kullandı. Bu davanın peşini bırakmayacaklarını da belirten Akdoğan, "Çünkü bu ülkede hakkı, hukuku çiğnenen her kim olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun biz hak hukuk adalet arayışında onun yanında olacağız" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de, Ankara Çukurambar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı, eylemi organize eden Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem ile üç polisin de bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.