Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez kaç yaşında ve nereli?

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez kaç yaşında ve nereli?
Yargıtay Başkanlığı seçim sonucu netleşti. Ömer Kerkez, 37. tur oylamasında Yargıtay Başkanı seçildi. Peki, Ömer Kerkez kimdir? İşte, tüm merak edilenler...

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 37. turunda Ömer Kerkez, Yargıtay'ın yeni başkanı olarak seçildi. Kerkez, Antakya'da doğdu ve eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. İşte, Ömer Kerkez'in hayatı...

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Antakya'da doğdu. Lise eğitimini Antakya'da tamamladıktan sonra 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından Trabzon'da askerlik görevini tamamladı.

Meslek hayatına Hatay'da hakim/savcı adayı olarak başladı. Ardından sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet Savcılığı gibi görevlerde bulundu. Adalet Bakanlığı'nda Tetkik Hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda görev aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan Kerkez, 5 Temmuz 2017 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçildi. Üçüncü Hukuk Dairesi Üyesi olarak görev yaptığı sırada, 14 Şubat 2023 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nun seçim sonucunda Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığına getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.