Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları bitirilen ve Ankara Adliyesi'ne gönderilen üç emniyet görevlisi, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veriyor.

Ankara'da büyük yankı uyandıran Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan polis memurlarının sorguları tamamlandı ve üç emniyet görevlisi adliyeye sevk edildi.

EMNİYET GÖREVLİLERİ ADLİYEDE İFADE VERİYOR

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar, firari sanık Serdar Sertçelik'in ifadesiyle gündeme gelmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ifadeler doğrultusunda "suç işlemek için anlaşmak", "adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs", "görevi kötüye kullanma" ve "suçluyu kayırma" suçlamalarıyla kapsamlı bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında şimdiye kadar yedi şüpheli gözaltına alındı.

Sorguları tamamlanan üç emniyet görevlisi, sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirildi. Burada, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade vermeye başladılar. Soruşturma süreci, adliye koridorlarında büyük bir hareketliliğe sebep olurken, basın mensupları da gelişmeleri yakından takip ediyor.

Gözaltında bulunan diğer dört şüphelinin ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor. Bu şüphelilerin de sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.