Filenin Sultanları zirvedeki yerini koruyor

Filenin Sultanları zirvedeki yerini koruyor
Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi’nin (VNL) ikinci haftasını ABD galibiyeti ile tamamlayarak ligde 5. sırada yer aldı. Filenin Sultanları, dünya sıralamasındaki liderliğini ise korumaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sezon VNL'de ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayan Filenin Sultanları, bu sezon çıktığı 8 maçın 6'sından galibiyetle ayrıldı. İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki takım, Antalya ve ABD etaplarında topladığı 18 puan ile ilk iki haftayı 5. sırada tamamladı.

ANTALYA VE ABD ETAPLARI

A Milliler, 14-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Antalya etabında dört maç yaptı. İlk maçında Japonya'ya 3-2, İtalya'ya 3-1 yenilen milliler, Hollanda'yı 3-1, Fransa'yı ise 3-0 mağlup etti.

Milletler Ligi'nin ABD'deki ikinci haftasında ise dört maçın tamamını kazanan Filenin Sultanları, Almanya ve Sırbistan'ı 3-1'lik skorlarla geçti, Güney Kore'yi set vermeden yendi ve ev sahibi ABD'yi ise 3-2 mağlup etti.

ÜÇÜNCÜ HAFTA HONG KONG'DA

Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde oynanacak üçüncü hafta müsabakaları için Hong Kong'a gidecek. Milliler, 12 Haziran'da Tayland, 13 Haziran'da Dominik Cumhuriyeti, 15 Haziran'da Çin ve 16 Haziran'da Brezilya ile karşı karşıya gelecek.

DÜNYA SIRALAMASINDAKİ LİDERLİK DEVAM EDİYOR

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin ilk iki haftasından sonra dünya sıralamasındaki liderliğini sürdürüyor. Milliler, 388.69 puanla zirvede yer alırken, Brezilya 382.13 puanla ikinci, Polonya ise 373.16 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

FİNALLER TAYLAND'DA

Milletler Ligi Finalleri, Tayland ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Finallere ev sahipliği yapacak olan Tayland ile birlikte en güçlü diğer 7 takım; dört çeyrek final, iki yarı final, bronz ve altın madalya maçlarından oluşan sekiz maçlık eleme sisteminde mücadele edecek. Tayland, final turunda yer almayı garantilemiş durumda ancak ön eleme turunu ilk sekiz içerisinde bitiremezse sekizinci takımın yerine geçecek ve seri başı olarak oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.