Fenerbahçe, Jose Mourinho'nun maaşını açıkladı

Fenerbahçe, Jose Mourinho'nun maaşını açıkladı
Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'yu takımın başına getirerek büyük bir transfer hamlesine imza attı. Kulüp, Mourinho ile yapılan sözleşmenin detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla paylaştı. Deneyimli teknik adamın Fenerbahçe'den alacağı yıllık maaş ve sözleşme süresi kamuoyuna duyuruldu.

Fenerbahçe, Jose Mourinho ile 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarını kapsayan iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

"MOURİNHO'NUN BİZE NE KADAR İNANDIĞININ KANITI BU"

Kulübün KAP'a yaptığı açıklamaya göre, Mourinho bu süre zarfında her sezon için 10.5 milyon Euro garanti ücret alacak. Açıklamada, "Şirketimiz, 2024-2025 ve 2025-2026 futbol sezonları Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Sayın Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile sezonluk 10.500.000 Avro garanti ücret karşılığında anlaşmaya varmıştır. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur" ifadesi yer aldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, anlaşmanın detaylarına ilişkin Halk TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Koç, Mourinho'nun yalnızca sahaya ve takıma odaklanmak istediğini, idari işlerde yer almak istemediğini belirtti.

Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Mourinho, sadece sahaya, oyunculara, takıma, rakiplere, lige odaklanmak istiyor. İdari işlere girmek istemiyor. Potansiyelini en iyi şekilde vereceği bu yapıya inandı. Sayın Aziz Yıldırım, Mourinho'ya 15 milyon Euro teklif etti. Biz Mourinho ve tüm ekibiyle 1 yıllık toplam 12 milyon Euro karşılığında anlaştık. Mourinho'nun bize ne kadar inandığının kanıtı bu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.