İstanbul Valiliği'nden ormanlık alan ile ilgili yeni karar

İstanbul Valiliği'nden ormanlık alan ile ilgili yeni karar
İstanbul Valiliği, yangınların önlenmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık alanlarda artan araç ve insan hareketliliğinin yangın riskini önemli ölçüde artırdığı vurgulandı. Bu riskin önüne geçmek amacıyla, belirli mesire alanları dışında kalan ormanlık bölgelerdeki girişlerin yasaklandığı belirtildi.

İstanbul Valiliği, yangın tehdidine karşı aldığı yeni önlemler çerçevesinde, ormanlık alanlara girişleri kısıtladığını duyurdu. 10 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak bu yasak, 15 Ekim'e kadar sürecek. Ancak piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunmak serbest olacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YANGIN TEHDİDİNE KARŞI ÖNLEM

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yaz mevsiminin gelmesiyle ormanlık alanlarda araç ve insan hareketliliğinin önemli ölçüde arttığı gözlemlenmektedir. Bu artışa paralel olarak her yıl yaz aylarında yaşanan ve İstanbul'umuzun ormanlarında ciddi hasarlar oluşturan orman yangınlarının önüne geçebilmek amacıyla bir dizi tedbir alınmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.