AÖF Yaz okulu kayıt ne zaman? 2024 AÖF Yaz okulu ücreti ne kadar?

AÖF Yaz okulu kayıt ne zaman? 2024 AÖF Yaz okulu ücreti ne kadar?
AÖF yaz okulu, öğrencilerin derslerini tamamlamaları ve eksik kalan kredilerini tamamlamaları için önemli bir fırsattır. Peki, yaz okulu kayıtları ne zaman? Yaz okulu kayıtları nasıl yapılacak?

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için yaz okulu kayıt ve sınav süreci yaklaşıyor. Güz ve Bahar dönemi sınavlarının ardından, AÖF yaz okulu öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Peki, 2024 AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? Yaz okulu sınavı ne zaman gerçekleşecek ve ücreti ne kadar olacak? İşte AÖF yaz okulu hakkında detaylı bilgiler...

AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

2024 yılı AÖF yaz okulu kayıt işlemleri 1-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süre zarfında yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerin kayıtlarını tamamlaması gerekiyor.

AÖF YAZ OKULU KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

AÖF yaz okulu kaydı için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Öğrenciler, AÖF otomasyon sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak kayıt işlemlerine başlayabilirler.
  • Öğrenciler, yaz okulunda almak istedikleri dersleri seçerler.
  • Seçilen dersler için belirlenen öğretim gideri ücretinin ödenmesi gerekiyor.
  • Ücret ödemesi tamamlandıktan sonra, otomasyon sisteminden kayıtların doğruluğu kontrol edilir.
  • Seçilen derslerin kitapları, e-Kampüs üzerinden dijital (PDF) formatta sunuluyor.

AÖF YAZ OKULU ÜCRETİ NE KADAR?

Yaz okuluna katılacak öğrencilerden belirli bir öğretim gideri alınır. Bu ücret, her yıl ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenir ve Üniversite Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir. Yaz okulu öğretim gideri, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim giderinden ayrı olup, sınav ve materyal hizmetlerine karşılık alınıyor.

DERS KİTAPLARI VE SINAVLAR HAKKINDA

Öğrenciler, yaz okulunda sorumlu oldukları ders kitaplarına e-Kampüs ortamından dijital formatta erişebilirler. Sınavlarda, ders kitabının e-Kampüs ortamında sunulan güncel versiyonundaki içerikten sorumlu olunur. Ayrıca, e-Kampüs'te sunulan diğer ders malzemeleri (Ünite Özeti, Sorularla Öğrenelim, Ünite Özet Videoları, Yaprak Test vb.) öğrenmeye yardımcı içeriklerdir.

Ders kitaplarını basılı formatta almak isteyen öğrenciler, kitapsatis.anadolu.edu.tr adresinden üyelik oluşturarak banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapabilirler. Satın alınan kitaplar, belirtilen adrese ücretli kargo ile gönderiliyor.

AÖF YAZ OKULU SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

2024 yılı AÖF yaz okulu sınavı 1 Eylül'de gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise 20 Eylül'de açıklanacak. Sınavda, öğrenciler ders kitaplarının tamamından sorumlu olacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.