Öğretmen adaylarının uzun zamandır beklediği mülakat süreci sonunda netlik kazandı

Öğretmen adaylarının uzun zamandır beklediği mülakat süreci sonunda netlik kazandı
Uzun süredir beklenen mülakat giriş belgeleri, nihayet erişime açıldı. Mülakatlar ise 1 Temmuz'da başlayacak.

KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlayarak belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday, mülakata alınacak. Adaylar, yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava girecekler.

Mülakata katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler.

MÜLAKATLAR NE ZAMAN?

Mülakatlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak olup 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek. Sözleşmeli öğretmenlik için mülakata girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylanan adaylardan KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

MÜLAHAT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleriyle mülakata alınacaklar. Ancak, sürücü belgesi veya kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli olmayacak.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.