Mehmet Şimşek'in 'Meclis Taksi'si yeniden gündemde: Hiç olmazsa otobüs parası verseydiniz

Mehmet Şimşek'in 'Meclis Taksi'si yeniden gündemde: Hiç olmazsa otobüs parası verseydiniz
Taksi direksiyonuna geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile arabaya binen yaşlı çiftle aralarında geçen diyalog yıllar sonra yeniden gündem oldu.

Türk televizyonlarının unutulmaz programlarından biri olan "Meclis Taksi", yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Bu programın en çok konuşulan anılarından biri, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in taksi direksiyonuna geçerek bir yaşlı çifti Ulus'a götürdüğü ve aralarındaki esprili diyalogla hafızalara kazındığı bölüm oldu.

MEHMET ŞİMŞEK'İN UNUTULMAZ TAKSİCİLİK ANISI

TRT'de yayınlanan "Meclis Taksi" programı, siyasetçilerin halkla iç içe olduğu ve onlara taksi şoförlüğü yaptığı eğlenceli bir formatla izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Siyasetçilerin şoför koltuğuna geçip yolcuları istedikleri yerlere götürdüğü bu program, yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüştü. Programın amacı, siyasileri halkla daha samimi ve doğrudan bir iletişime geçirmektir.

"Meclis Taksi" programında şoförlük yapan isimlerden biri de Mehmet Şimşek'ti. O dönemde Maliye Bakanı olan Şimşek, bir bölümde Ulus'a gitmek isteyen yaşlı bir çifti arabasına almıştı. Çiftin taksinin bedava olduğunu belirtmesi üzerine Şimşek, "Bedava taksi mi olur? Hiç olmazsa otobüs parası verseydiniz" diyerek esprili bir yanıt vermişti. Çiftin otobüs kartı olduğunu söylemesi üzerine ise Şimşek, "Peki, tamam, sizi bugün Ulus'a götürürüm" diyerek onları hedeflerine ücretsiz bir şekilde ulaştırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.