"Sivillere kan banyosu": 100'ü çocuk, 378 ölü

"Sivillere kan banyosu": 100'ü çocuk, 378 ölü
Birleşmiş Milletler (BM), Sri Lanka'nın kuzeyindeki savaş bölgesinde operasyonlarını sürdüren ordunun topçu ateşi nedeniyle en az 378 Tamil sivilinin öldüğünü duyurdu. BM ve bölgedeki uluslar arası toplum temsilcileri, saldırıyı siviller için tam bir "kan

Sri Lanka hükümetine bağlı bir sağlık yetkilisi de sivil ölümlerini doğruladı ve operasyonlarda binlerce kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrılıkçı Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları örgütü yanlısı bir internet sitesi, ordunun "saatlerce" sivilleri bombaladığını iddia etti. Sri Lankalı yetkililer ise, gerillaların kendi bölgelerini bombalayarak bağımsız kuruluşları kandırdığını ve sempati kazanmaya çalıştıklarını savunuyor. 

Ülkedeki BM sözcüsü Gordon Weiss, ölenlerin 100'den fazlasının çocuk olduğunu belirterek, "Sivil ölümlerin her geçen gün arttığına şahit oluyoruz. Çocukların da ölümü kan banyosunun gerçeğe dönüştüğünü gösteriyor" dedi. 

25 yıldır hükümete karşı savaşan ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütü, ülkenin kuzeyindeki 4 kilometre uzunluğundaki bir bölgede 50 bin sivili rehin tutuyor. 


Sri Lankalı doktor: "Topçu ateşinde 1000 sivil öldü"  
 
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da çalışan bir doktor, ülkenin kuzeyindeki savaş bölgesinde operasyonlarını sürdüren ordunun hafta sonu yaptığı topçu ateşi nedeniyle en az 1000 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti. 

Doktor V. Shanmugarajah, çalıştığı hastaneye şimdiye kadar 400 kişinin cesedinin getirildiğini, çok sayıda da yaralı olduğunu kaydetti. Shanmugarajah, çatışma bölgesinden sağ olarak kurtulanların ölenleri gömdüklerini söylediklerini belirterek, bunun da ölenlerin sayısının daha yüksek olduğunu ortaya çıkardığını öne sürdü. Sri Lankalı doktor, bazı yaralıların hastaneye getirilmediğine dikkat çekerek, bu kişilerin yaralarından dolayı ölmüş olmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler, topçu ateşi nedeniyle en az 378 Tamil sivilinin öldüğünü duyurmuştu. 25 yıldır hükümete karşı savaşan ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütü, ülkenin kuzeyindeki 4 kilometre uzunluğundaki bir bölgede 50 bin sivili rehin tutuyor.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.