Haber7 yazarlarının Kurtulmuş kavgası!

Haber7 yazarlarının Kurtulmuş kavgası!
Kanal 7 televizyonuna ait Haber7 sitesinin iki yazarı Saadet Partisi Numan Kurtulmuş'un Fethullah Gülen ile ilgili analizi konusunda iki farklı yorum yaptı. Sitenin yazarlarından Osman Özsoy, Kurtulmuş'un analizini 'sorunlu' bulurken, Fatih Bayhan da

KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş bir gazeteye verdiği röportajında“...Son seçim kampanyasında Hocaefendi'ye yakın olan kurum ve kuruluşlar Saadet Partisi'ne uzak bir tavır sergiledi. Bunlar AKP ile çok yakın ilişkiye girdi. Daha da önemlisi bu çevre ilk kez bu kadar politize oldu. Hocaefendi'yle ilgili sorunlardan birisi şu: Herhangi bir meseleyi tartışıyoruz. Hocaefendi'nin ismi gündeme geliyor. Peki Hocaefendi nerede? ABD'de. Aslında Türkiye'de siyasette Ergenekon, falanca parti filanca parti konuşulurken, hep Fethullah Gülen ismi ortaya çıkıyor ve bir gölge etrafından tartışmalar yapılıyor. Başından beri şunu söylüyorum: Eğitim alanında Hocaefendi'nin grubunun hakikaten milletin büyük bir kısmının benimsediği çok güzel örnekleri var. Hocaefendi'nin yerinde olsam Türkiye'ye gelirdim. Türkiye'de yetkili bir yerde olsam gelmelerinin temin ederdim. Eğer, eğitimin çok üstünde siyasi faaliyetler şeklinde dönüştürmek istiyorlarsa da buyursunlar gelsinler, partilerini kursunlar...” demişti. 

Kurtulmuş’un bu sözlerini değerlendiren Haber7 yazarlarından Osman Özsoy, Kurtulmuş’un tespitinin ‘sorunlu’ olduğunu öne sürerek, “Sayın Fethullah Gülen’i yakından tanıyanların tespitleri ile Sayın Kurtulmuş’un Sayın Gülen’in gıyabında yaptığı saptamalar örtüşmüyor. Sayın Gülen defaatle, her partiye eşit yakınlıkta olduklarını seslendirdi” ifadelerini kullandı. 

Bir başka Haber7 yazarı Fatih Bayhan ise, Özsoy’un Kurtulmuş ile ilgili analizin, Kurtulmuş’un yaptığı analize cevap olamayacağını yazdı. Kurtulmuş'u tebrik ediyorum başlığıyla yayınladığı yazıda Bayhan, "Bu tartışmaya buradan ne yazsam yinede tartışma konusu olacaktır. Ama şunu söylememe müsaade ediniz. Siyasetin olmadığı hangi alan vardır ki ülkemizde cemaatler bunun dışında kalabilsin. Burada sorun, her alana siyaseti bulaştıran siyasetçilerde mi? Yoksa mecburen siyasetçiyle iletişime giren cemaatlerde midir?
Evet, cemaatler, demokrasilerde siyasete baskı unsuru olabilecek örgütlü yapılanmalar arasında sayılabilir. Bu gayet normaldir, taraflı veya her partiye eşit mesafede durmaları da önemli değildir" diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.