Mahkemeye gelecekler mi?
Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya, 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Ertuğrul Özkök, Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Barbaros Hayrettin Çağa, Vuslat Doğan Sabancı ve İmre Barmanbek’in gelip gelmeyecekleri merak ediliyor.
İLK DURUŞMA HAFTAYA PERŞEMBE
Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 30 Temmuz Perşembe günü görülecek. 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanıklar Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Ertuğrul Özkök, Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Barbaros Hayrettin Çağa, Vuslat Doğan Sabancı ve İmre Barmanbek’in duruşmaya gelip gelmeyecekleri ise merak ediliyor.
Aydın Doğan, devletin ihalelerine girmekte kararlı
Elindeki medya gücünü kamu ihalelerini kazanmak için sonunu kadar kullandığı tartışılan Doğan Grubu, devlet ihalelerine girmek için ısrarını sürdürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Petrol Ofisi A.Ş. (POAŞ) ve bağlı şirketlerinin kamu ihalelerine giriş yasağına itiraz eden Doğan Grubu’nun lehine karar çıktı. Petrol Ofisi ve bağlı ortaklıklarının 1 yıl süreyle kamu ihalelerine katılmalarının yasaklanması hakkında verilen karara itirazı değerlendiren Ankara 12. İdare Mahkemesi, POAŞ ve bağlı ortaklıkların 1 yıl süreyle kamu ihalelerine girişini yasaklayan kararın yürütmesini durdurdu.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Doğan Yayın Holding’e 06.02.2009 tarihinde yaptığı suç duyurusunun ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz Mart ayında medya patronu Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisi hakkında “sahtecilik” davası açmıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nun topladığı deliller üzerine Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ile üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Yalçındağ, Ertuğrul Özkök, Soner Gedik, Ahmet Toksoy, Barbaros Hayrettin Çağa, Vuslat Doğan Sabancı ve İmre Barmanbek hakkında “sahtecilik” suçu işledikleri iddiasıyla dava açıldı.
“SAHTECİLİK” VE “HİLE YAPMAK” SUÇLARINDAN YARGILANIYORLAR
Bakırköy 22. Asliye Ceza Mahkemesi, savcının hazırladığı iddianameyi kabul ederek dava açtı. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede sanıklar Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisi, “Doğan Yayın Holding’in 01.04.2003 - 31.03.2004 döneminde sahte fatura düzenlemek, muhasebe hilesi yapmak sureti ile oluşturduğu iştirak hissesi satış zararlarını kurum kazancından indirmek, istisna kazançlara ilişkin giderleri kurum kazancından indirmek ve ortağına iştirak ve bağlı ortaklıkları ile grup şirketlerine örtülü kazanç dağıtmak” ile suçlanıyor. Davaya bakan Bakırköy 22. Asliye Ceza Mahkemesi, verdiği ilk ara kararda, sanıkların Küçükçekmece’de yargılanması gerektiğine hükmetti. Dosyanın Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini kararlaştıran Bakırköy Mahkemesi, sanıkların 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 359/a-1 maddesi ve TCK’nın 53. maddesi uyarınca her biri için ayrı ayrı 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanmasını istedi.
VAKİT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.