Şivan Perwer tutuklandı

Şivan Perwer tutuklandı
Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer Kanada’nın Toronto şehrinde polisler tarafından yaka paça göz altına alındı. 

ŞİVAN PERWER KONSERİNDE 'YAŞASIN TÜRKİYE' SÜRPRİZİ-TIKLAYINIZ 

GRUP MUDİ'DEN MUHTEŞEM KONSER-TIKLAYINIZ

Kanada’da yayınlanan Toronto Sun gazetesinin haberine göre, Şivan Perwer, Kanada’daki bir konserden sonra başka bir konsere gitmek bindiği Hammer marka cip, kısa bir süre sonra polisler tarafından durduruldu. 
İçerisinde bulunanlarla birlikte yere yatırılan Şivan Perwer, ne olduğunu anlayamazken, polislere kendisinin bir sanatçı olduğunu söyledi ancak polisler Perwer ve beraberindekileri terörist zannederek operasyon düzenledi.

Toronto Sun gazetesinin verdiği bilgiye göre Pazar günü Ontario Bölgesel Polisine bağlı bir birim Toronto'da içinde Şivan Perwer ve 3 televizyoncunun bulunduğu siyah Hummer marka bir aracı durdurdu. 
Bir başka araç şoförünün Şivan Perwer'in olduğu araçta silahlı bir kişinin bulunduğu ihbarı üzerine durdurulan araçtaki Perwer ve yanındakileri dışarı çıkararak ellerini bağlayıp yere yatırdı. 
Toronto Sun gazetesine açıklamalarda bulunan Perwer "Türkiye'de polisle daha önce böyle şeyler yaşamıştım ama Kanada polisinin böyle olduğunu bilmiyordum" dedi. 
Perwer polislerden birinin kendisine "Ateş edeceğim, seni öldüreceğim" şeklinde bağırdığını da belirtti. 
Olaya neden olan ihbarı yapan kişinin araçtaki bir kişinin elindeki kamerayı silah zannettiği bildirildi. 
Kanadalı polis komiseri Julian Fantino, konuyla ilgili olarak Perwer ve arkadaşlarından resmen özür dilendiğini ve açıklama yapıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.