Mescid-i Aksâ kuşatma altında

Mescid-i Aksâ kuşatma altında
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksâ'ya baskına hazırlanıyor

İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksâ’ya giden yolları kapatarak, Mescid içinde nöbet tutan Filistinlilerin teslim olmasını istedi. Aksa'yı gönüllü korumakla sorumla olan Filistinliler, Kudüs’Ün etrafını saran işgal güçlerine teslim olmayacaklarını bildirdiler. Şuanda Mescid-i Aksa’nın El-Esabat kapısı yakınlarında Filistinlilerle Siyonist işgal güçleri ve fanatik Yahudiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

SAMET DOĞAN /HABERVAKTİM 
 

İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksâ’ya giden yolları kapatarak, Mescid içinde nöbet tutan Filistinlilerin teslim olmasını istedi. Aksa'yı gönüllü korumakla sorumla olan Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın etrafını saran işgal güçlerine teslim olmayacaklarını bildirdiler. İsrail askerleri, Filistinlinin sabah namazını Mescid-i Aksâ’da kılmalarına da izin vermediği kaydedildi.

Son gelişme: El-Quds televizyonu, yarın bir milyon Yahudinin Mescid-i Aksâ'yı basmak ve Müslümanların elinden almak için toplanacağını duyurdu. Mescid-i Aksâ'da yaşananların ardından Ummu'l-Fahm'da Filistinliler ile Siyonist işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Yemen'de Müslümanlar Mescid-i Aksâ'ya destek için sokaklara döküldü. Yemen'den El-Aksâ televizyonuna telefonla açıklamada bulunan Şeyh Vecdi Ğuneym, Mescid-i Aksâ'nın Mescid-i Haram gibi olduğunu söyleyerek, "Yahudiler veya Hıristiyanlar Mescid-i Haram'a baskın düzenlese de yine böyle sessiz mi kalacağız?" diye sordu.

Son gelişme: Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü savunan liderlerden Raid Salah'ın çıkan çatışmada yaralandığı bildirildi.

Son gelişme: İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti'ne bağlı Vakıflar Bakanlığı, Filistinlileri ve İslam Ümmeti'ni MEscid-i Aksâ'ya destek için gösteriler düzenlemeye davet etti. El-Aksâ Televizyonu, Mescid-i Aksâ'da yaşanan çatışmaların görüntülerini yayınlıyor. Aynı zamanda Mescid-i Aksâ'ya bakmak için gelen Yahudi yerleşimcileri taşıyan birçok otobüsün şu anda Kudüs kentine girdiği bildirildi.

Son gelişme: Siyonist işgal polisi Mescid-i Aksâ'yı kuşatmaya devam ediyor. Onlarca Filistinli MEscid-i Aksâ'da nöbet tutuyor. Ayrıca Mescid-i Aksâ'nın çevresinde yaşanan çatışmalarda 15 Filistinli yaralandı. Siyonist işgal güçleri Mescid-i Aksâ'da nöbet tutan cemaate göz yaşartıcı bombalarla saldırdı. Siyonist hava kuvvetlerine ait bir helikopter de Mescid-i Aksâ'nın üzerinde uçarak gelişmeleri kamerayla kaydediyor.

DÜNDEN BERİ MESCİD-İ AKSAYI BEKLEDİLER

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksâ’yı basmasından korkan onlarca Filistinlinin ise dün akşam yatsı namazından sonra evlerine gitmeyerek Mescid-i Aksâ’da nöbet tuttuğu, El-Mağaribe Kapısı yakınlarında toplanan fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksâ’ya gruplar halinde girme hazırlığı yaptığı kaydedildi. 

YENİ BİR İNTİFADA OLABİLİR 

Flaş- Mescid-i Aksa’nın El-Esabat kapısı yakınlarında Filistinlilerle Siyonist işgal güçleri ve fanatik Yahudiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Aralarında Şeyh Kemal El-Hatib’in de bulunduğu 10 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Batı Yakada bulunan Filistinliler Mescid-i Aksa’ya destek için gösterilere hazırlanıyor. Şuanda Filistin, yeni bir İntifada havasına bürünüyor. 

SİYONİSTLER MESCİD-İ AKSA’YA DOĞUR İLERLİYOR 

-Fılaş-- Siyonist işgal güçleri Mescid-i Aksâ'ya girmeye çalışan Filistinlilere saldırıyor. Fanatik Yahudiler ise Mescid-i Aksâ'ya baskın için harekete geçti, Mescid-i Aksâ'ya doğru ilerliyorlar.

FİLİSTİNLİLER YARDIM BEKLİYOR 

-Bütün bu gelişmeler yaşanırken, Mescid-i Aksâ'da kuşatma altına alınan Filistinliler dünya Müslümanlarından acil yardım bekliyor… 

-Flaş -Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati, Mescid-i Aksa’da yaşananlar karşısında İslam Dünyası’nın sessizliğini kınadı. 

-Habervaktim sıcak gelişmeleri bildiriyor, Habervaktim ile sizin de gözünüz kulağınız Kudüs'te olsun 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.