Deşifre paniği!

Deşifre paniği!
Doğan Grubu, Maliye’nin kestiği vergi cezalarının iptali için açılan davalara bakacak mahkemelere yönelik girişimlerinin deşifre olması sebebiyle büyük panik yaşarken, Vakit, davalara bakacak mahkeme üyeleri ile çalışanlarını kapsayan, bazı şaibeli

KEMAL GÜMÜŞ'ün haberi...

İLGİLİ HABER: DOĞAN'IN VATAN'I BU ÜÇ GAZETEYE YÜKLENDİ

Aydın Doğan’ın şirketlerine kesilen vergi cezasının iptali için açılan davaları hile yoluyla amaçlanan özel bir Vergi Mahkemesi’ne düşürdüğüne yönelik iddialar artarken, vergi mahkemelerinde dönen oyunlar da bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı.

MAHKEME BAŞKANI DA DOĞRULADI
Vakit’in ulaştığı bilgilere göre geçtiğimiz aylarda Doğan grubunun vergi konusunda mahkemeye yansıyan davaları ile ilgili Nişantaşı’ndaki bir otelde yargı mensupları ile toplantı yapıldı. İddialara göre yemekli buluşmaya, Diler Holding ve Sabancı Holding’in avukatlığını yapan emekli hâkim V.K ile Doğan Holding’in mali danışmanı Nedim Türkmen ve İstanbul Vergi Mahkemesi’nden bir mahkeme başkanı da katıldı. Söz konusu yemeğe İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyelerinden A.Ç ile ve aynı zamanda eski Adalet Bakanlarından Mehmet Moğultay’ın yeğeni olduğu belirtilen 11. İdare Mahkemesi’nden S.Y’nin de katıldığı öğrenildi. Yine iddiaya göre yemek bitince hâkim ve savcılara birer oda anahtarı verildi ve bu odalara özel servis yapıldı. Vergi mahkemesinde başkan olan kişinin odaya çıktığı, ancak hâkim A.Ç ve S.Y’nin çıkmadığı ifade ediliyor.
Söz konusu iddiaları sorduğumuz vergi mahkemesi başkanı, Doğan Grubu avukat ve kurmaylarının geçen hafta mahkemeye gelerek dava açtıklarını doğrularken, oteldeki görüşme ve özel servis iddialarına ise cevap vermekten kaçındı.

TÜRKMEN: EVET, GÜN BOYU ORADAYDIK
İddialar arasında açılan davaların istedikleri mahkemelere düşmesi için Doğan Grubuna yardımcı olduğu ve ‘harçlık’ adı altında bazı çalışanlara para dağıtılmasına aracılık ettiği iddia edilen vergi mahkemesi çalışanı N.’nin mahkemede Doğan grubunun işlerini takip ettiği, Doğan’ın eski yöneticisi Mali Müşavir Nedim Türkmen’in kardeşi olan Doğan Gurubu avukatı Av. Özgür Türkmen ile sık sık görüştüğü ve mahkemedeki işlemler sırasında kolaylık sağladığı ileri sürülüyor. Söz konusu iddialar ile ilgili görüştüğümüz N., sorularımızı cevaplamaktan kaçınıp “Konuşmak istemiyorum” derken, aynı zamanda Hürriyet Gazetesi avukatı olan Özgür Türkmen, muhabirimizle yaptığı telefon görüşmesinde vergi mahkemesine davanın açıldığı 29 Eylül Salı günü gün boyu mahkemede olduğunu kabul etti. Özgür Türkmen, “7 saat boyunca mahkemede ne yaptınız? İşlemler saatlerce mi sürdü?” şeklindeki sorumuza cevap vermek istemediğini söyledi.

KORKMAZ: MAHKEMEDEKİ HERKESİ TANIRIM
Öte yandan Doğan’ın vergi davalarını takip eden Özgür Türkmen’in akrabası ve aynı zamanda mali müşavir ağabeyi Nedim Türkmen’in yanında çalışan akrabası Yener Korkmaz’ın da vergi mahkemesinde kulis yaptığı belirtiliyor. Yener Korkmaz’ın bir mahkeme çalışanı ile gönül ilişkisi olduğu ve bu ilişkisini kullandığı da iddia ediliyor. Aydın Doğan lehine mahkemece karar alınması için çaba sarfettiği gündeme gelen Nedim Türkmen’in halasının oğlu olan Yener Korkmaz’ın, 29 Eylül Salı günü Avukat Özgür Türkmen ile beraber mahkemeye gelerek ilişkisi olan bayan memure ile görüştükleri belirtiliyor. Vakit’e telefonla yaptığı açıklamada, vergi mahkemesindeki birçok üye ve memuru tanıdığını itiraf eden Yener Korkmaz, vergi mahkemesinde görevli bir bayan memur ile gönül ilişkisi yaşadıkları iddialarını ise doğrulamadı.

BAŞKAN, DAVAYI ÜYELERE VERMEDİ
Öte yandan, Doğan Holding’e kesilen 826 milyon TL’lik vergi cezasının davasının görüşüleceği Vergi Mahkemesi’ne yönelik bir iddia kafaları karıştırdı. Mahkeme başkanının davayı bir süre, hiçbir üyeye havale etmediği, bizzat ilgilendiği, Eylül ayında ise mahkeme üyesine dosyayı ancak verdiği kaydedildi. Mahkeme başkanının yakın çevresiyle yaptığı konuşmalarda, cezaya karşı çıktığı ve Doğan lehine karar vereceğini söylediği iddia ediliyor.

VAKİT’İ HEDEF ALDILAR
Doğan Grubu şirketlerine kesilen vergi cezalarının görüleceği kilit mahkemeler ile ilgili gerçekler bir bir gün yüzüne çıkarken, grubu büyük bir panik havası sardı. Doğan Grubu gazetelerinden Hürriyet başta olmak üzere Milliyet, Vatan ve Radikal dünkü birinci sayfalarında Vakit’i hedef alırken, Vakit’in haberleri ise yalanlanamadı.
Doğan Grubu dün gazetemizde yer alan haberle ilgili açıklama yaparken Nedim Türkmen ile bir ilişkilerinin olmadığını ileri sürdü, fakat Nedim Türkmen’in eski çalışanları ve ayrıca da halen Hürriyet’in avukatı olan Özgür Türkmen’in ağabeyi olduğunu gizlemeye çalıştı. Doğan grubu gazeteleri, Vergi Mahkemesi’nde 7 saat süren bir görüşme yapıldığını da yalanlayamadılar.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.