Zihni Çakır, 3 davadan yargılandı

Zihni Çakır, 3 davadan yargılandı
Ergenekon Terör Örgütü’nü deşifre eden ve Ergenekon soruşturmasında tanık olan gazeteci Zihni Çakır, dün de 3 ayrı davadan ifade verdi.

Ergenekon Terör Örgütü’nün tutuklu sanıkları için tahliye süreci hızla devam ederken, Ergenekon Terör Örgütü’nü deşifre eden ve bu konuda kitap, haber ve makale yazanlar tek tek hapse mahkûm ediliyor. Dün de Ergenekon Terör Örgütü’nü deşifre eden ve Ergenekon soruşturmasında tanık olan gazeteci Zihni Çakır, 3 ayrı davadan ifade verdi.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Zihni Çakır’ın yargılanmakta olduğu davalarda, “Ergenekon’un Çöküşü-1”, “Ergenekon’un Çöküşü-2” adlı kitaplarına yönelik iddiaları konu alan yargılama dosyalarını bir dosya altında, “Kod Adı: Darbe” kitabına yönelik iddiaları konu alan yargılama dosyaları ise tek bir dosya altında birleştirdi.

Zihni Çakır hakkında Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz’ün suç duyurusu ile başlayan davanın yine aynı gerekçeyle Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in şikâyet davasıyla birleştirilmesi dikkat çekti.

YARGITAY’DAKİ TEMYİZ SÜRECİ BEKLENECEK

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi; Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve tutuklu sanık eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in, Ergenekon soruşturmasının gizliliğini ihlâl ettiği gerekçesiyle “Ergenekon’un Çöküşü-1”, “Ergenekon’un Çöküşü-2” adlı kitaplarından dolayı Zihni Çakır’a açtıkları davalarda ara karar verildi. Mahkeme, ara karar gereği Zihni Çakır’ın, geçtiğimiz yıl 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı 2008/686 sayılı dosyanın Yargıtay’daki temyiz sürecinin beklenmesine hükmetti.

ÇAKIR’IN DURUMU, ZEKERİYA ÖZ’E SORULACAK

Mahkeme, yargıyı etkilemeye teşebbüs ve soruşturmanın gizliliğini ihlâl gerekçeleriyle Zihni Çakır’ın “Kod Adı: Darbe” adlı kitabına dair davada, Çakır’ın, iddianame öncesinde söz konusu kitabıyla ilgili tanık sıfatıyla dinlenip dinlenmediği; Veli Küçük ve Emin Gürses’in telefon konuşma kayıtlarının kitapta bulunduğu tespit edilen metinlerin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasında delil olarak bulunup bulunmadığı, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasındaki gizlilik kararının hangi tarihte alındığı, hangi tarihe kadar geçerli olduğu hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ile birlikte CMK 250’ye göre yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan ayrı ayrı bilgi istenmesine karar verdi.

ÇAKIR: SUÇ İŞLEMEDİM, BERAATİME KARAR VERİLSİN

Zihni Çakır ise mahkemeye sunduğu yazılı ve sözlü savunmasında, ısrarlı olduğunu, suç işleme kastının bulunmadığını, iddia edilen suçları işlemediğinden beraatine karar verilmesini talep etti. İki ayrı dosyada birleştirilen davalar, 16 Nisan 2010 tarihine ertelenirken, duruşmada, fiişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Zihni Çakır’ı, 3-4 ay gibi kısa bir zamanda yargılamış ve 1.5 yıl hapis cezası kararı vermişti.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.