Son kaos plânı

Son kaos plânı
Yürürlüğe konulan karanlık plâna göre PKK yandaşları kullanılarak sokak eylemleri artırılacak, bu eylemler gerekçe gösterilerek DTP kapatılacak ve Türkiye seçime götürülerek Hükümet’in yıpranması sağlanacak

HASAN TOSUN'UN HABERİ...

Anayasa Mahkemesi’nin yarın görüşeceği kapatma davası öncesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) destekli sokak eylemlerinin artması, manidar bulundu. Askeri ve sivil cunta başta olmak üzere karanlık kartel medyasının da propagandalarıyla Ergenekon davasını ve demokratik açılımı bitirme planının yürürlüğe konduğu belirtiliyor. Karanlık plana göre PKK yandaşları kullanılarak sokak eylemleri artırılacak, yargı silahı kullanılarak DTP kapatılacak ve Türkiye yeni bir seçime sokulacak. İşte karanlık planın ayrıntıları:

SOKAK EYLEMLERİ ARTIRILACAK
İddiaya göre Ergenekon operasyonları ve demokratik açılım sürecinin meyvelerini vermesi, bu süreçten rahatsız olan karanlık güçleri de harekete geçirdi. PKK yandaşlarının kendi özel günlerinde bile yapmadıkları eylemleri, Ergenekon operasyonlarının devam ettiği günlerde artırması dikkat çekiyor. İzmir, İstanbul, Mersin, Adana, Hakkari, Diyarbakır ve Şanlıurfa başta olmak üzere organize bir şekilde DTP destekli sokak eylemlerinin artması provokasyon ihtimalini de artırıyor. Eylemlerde yüzlerce araç ve işyerinin yakılmasının Türk-Kürt çatışması çıkarmayı amaçladığı belirtiliyor.

Özellikle Maliye’den darbe üstüne darbe yiyen kartel medyasının, bu tür olayları günlerce provokatif bir şekilde yayınlaması dikkat çekiyor. Sokak eylemlerinin özellikle Anayasa Mahkemesi’nde yarın görüşülecek olan DTP’nin kapatma davası öncesine denk gelmesi dikkat çekiyor. Mahkeme’nin önünde davanın reddi ya da DTP’nin kapatılması seçenekleri bulunuyor. Ancak uzmanlar mahkemenin, DTP’yi kapatarak olayların artmasına zemin hazırlayacağını düşünüyor. DTP’liler ise partilerinin kapatılması halinde “sine-i millete” dönecekleri tehdidinde bulunuyorlar. DTP’nin kapatılması için bazı askeri ve sivil çevrelerin, Anayasa Mahkemesi üyeleri üzerinde çalışmalar yaptıkları öğrenildi.

PROF. KAYNAK: “PROVOKASYONLARA DİKKAT”
Eski MİT görevlisi Prof. Dr. Mahir Kaynak, Vakit’e yaptığı açıklamada, Türkiye üzerinde çok ciddi karanlık oyunlar oynandığına dikkat çekti. DTP kapatma davası öncesinde DTP destekli sokak eylemlerinin artırılmasını manidar bulduğunu belirten Kaynak, “Sokak eylemleri, kapatma davasını etkileyebilir. DTP açısından bunun son derece gereksiz bir tavır olduğunu düşünüyorum” dedi. Kaynak, “Provokasyonlara dikkat edilmeli” diye konuştu.

ARA SEÇİME GİDİLECEK
Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararı vermesi halinde DTP’li 21 milletvekili, istifa ederek sine-i millete çekileceklerini duyurdu. Anayasa’ya göre ara seçim yapılabilmesi için Meclis’te 28 milletvekilliğinin boşalması gerekiyor. 6 boş üyeliğin bulunduğu Meclis’te 21 DTP’li milletvekili ile birlikte sayı 27’ye çıkıyor. 1 milletvekili için ise Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in uygun görüldüğü belirtiliyor. 28 vekilin istifa etmesi halinde 3 ay içinde ara seçime gidilmesi gerekiyor. Ancak, istifaların Genel Kurul tarafından kabul edilmesinin zorunlu kılması nedeniyle “sine-i millet” stratejisinin tutmayacağı belirtiliyor.

PROF. KAMALAK: “PLANLARI TUTMAZ”
RP eski Milletvekili ve Anayasa Profesörü Mustafa Kamalak ise sine-i millet formülü üzerinden darbe girişimlerinin tutmayacağını söyledi. DTP’nin kapatılmasının iyi olmayacağını kaydeden Kamalak, “Ancak ne yazık ki Anayasa Mahkemesi, bir hukuk mahkemesi değil, siyasi bir devlet mahkemesidir. Geriye dönük uygulamalarına baktığımız zaman sonuç belli gibi. 367 kararını düşündüğümüz zaman kapatılacak gibi gözüküyor. Kapatılırsa, sonuçları çok daha ağır olur” dedi. Türkiye’nin etnik ve dini temelde bölünmesi için iç ve dış mihrakların bitmek tükenmek bilmez bir iştahla çalıştıklarını vurgulayan Kamalak, şunları söyledi: “Laiklik ve etnik yapının topluma zorla dayatılması, Türkiye’nin bölünmesine neden oluyor. Zorlamalarla bir sistem uzun süre ayakta kalamaz. Eski tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Toplum mühendisliği formülleri tutmaz.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.