Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Putin Köpeğine Kötek!

Putin Köpeğine Kötek!

Putin köpeği kuduz hale gelmişti dişlerini söktük, ağzına verdik. Daha doğrusu kuzeyimizden sonra güneyimizde de bize sataştı, diş biledi, diş gösterdi, biz de dişlerini söktük ağzına verdik. Biz de zaten ona diş biliyorduk. Rusya sandığımızdan çok daha zayıf. Yeter ki çelikten irademiz olsun. Kimse sataşmalarına karşılık vermeyince mahallenin kabadayısı ve mafyası rolüne soyundu. Mafyacılığının bölgede de sökeceğini zannetti. Hak ettiği dersini verdik, icabına baktık. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. O hesap kimsenin ortaya çıkmadığı bir hengamede Putin kendini dev aynasında gördü, dünyanın patronu sandı, saydı. Afrasından tafrasından geçilmiyordu. Bayır Bucak köylerini çayır çimen köyleri zannetti. Türkiye’nin kuyruğuna dokunmasıyla birlikte fiyakası ve dengesi bozuldu ve benzi attı. Böyle bir fiskeye hazır değildi. Bazen dostun gülü düşmanın güllesinden ağır gelir. Arap şairlerinden Ebu Tammam’ın bir şiiri var. Putin nazarlık niyetine bunu uygun bir yerine takmalı. Türkiye’nin Putin’e fiske vurmasından sonra Arap seyirciler ve yorumcular bu şiiri hatırladılar, dile getirdiler. Şiir şudur: Es Seyfü asdaku inbaen mine’l kütübi/Fi haddihi’l haddi beyne’l laibi ve’l ciddi. Kılıcın haberi kılıçtan keskindir oyunla ciddiyetin sınırlarını tayin eder. Şehitlerin serveri Hazreti Osman (Radiyallahu Anhu) bu minvalde şöyle buyurmuştur: İnnallahe leyezau bissultani mala yezeu bi’l Kur’an: Allah Kur’an ile yola getirmediğini sopa ile yola getirir. Bu kadim hikmeti yansıtır. Güçten anlayana kötek gerek. Yumuşak güç erbabına fayda verir ama gayrısına fayda vermez. İnsaflı nasihatten insafsız ise kötekten anlar. Yumuşak tükürük gibidir, sakala bıyığa bulaşır. Putin gibiler şamardan anlarlar.

***

 Nitekim, Türk hikemiyatında da bu tarz sözler vardır: Nush ile etmeli tektir, tekdirden anlamayanın hakkı kötektir! Yunus’un dilinden anlayanlar Nushname okurlar Putin gibilerine de kötekname okutulmalıdır. Putin ile asalları vasalları Sina’dan beri uçaklarını parça parça yerden topluyorlar. Eskiden nal toplarlardı şimdi uçak topluyorlar! Sina’dan Bayır Bucak’a kadar etraf Rus uçak parçalarıyla doldu. Uçakları metal yığını ve oyuncak haline geldi. Karizma fena çizildi. Rusların güneye sarkmaları uğursuz geldi. En iyisi mi Ukrayna kuşağını terk etmemeleri ve güneye hiç sarkmamaları. Tavsiyeden anlarlarsa. Anlamazlarsa güneyleri metal mezarlığına dönecek. Elbette Abhazya, Kırım ve Çeçenistan’ı da asıl ve asil sahiplerine terk ederek. Çelebiliği zayıflık ve korkaklık olarak algıladılar. Şimdi kötek üzerine kötek yiyorlar. Belki votka sarhoşluğundan ayıkırlar. Korktukları başlarına gelecek; Rusya’nın esareti altındaki milletler de uyanacak ve başkaldıracaklar. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar. Rusya’nın sakarlığı üstünde. Gel sen önce Bayır Bucak Türkmenlerini bombala, yetmemiş gibi Türkiye’ye çelme at bir de arkadan vurulduk de. Biz her tarafımızdan hançerlendik. Enayi olduğumuzu ve anlamadığımızı varsayıyor. En akıllımız o ya!  Mustafa Cemil Kırımoğlu’na anavatanı Kırım’ı yasakla ve burasını ilhak et. Boğazlardan gözlerimizin önünden savaş gemilerini ve aygıtlarını geçir. Ardından da güneyden sınırımızı da ihlal et. Yağma Hasan’ın böreği. Adama etek giydirirler! Biz hem arkadan hem de önden vuruluyoruz. Arka bahçemiz Kırım’dan vurulduğumuz yetmiyormuş gibi hayta bir de bizi önden vurmaya kalkıştı! Ama dersini fena aldı. Bu yara artık iflah etmez. Onu gamdan kederden götürür. Bir de ön bahçemiz olan Suriye’de hem de Bayır Bucak bölgesinde vuruluyoruz. Biz affetsek bile Allah affetmez. Karı taciri kılıklı mafya lideri Türkiye’yi kolay bir lokma zannetti. Bu olaydan sonra etek giyse yakışır. Şanına layıktır.   

***

Lavrov bizi baldır bacak turistleri geri çekmekle  korkutuyor. Kendisi de Türkiye’ye gelmekten vazgeçti. İyi de etti. Kendisi Türkler ve Suriyeliler açısından Persona non grata yani istenmeyen ve sakil misafirdir. Anası da turistler arasında mı bilmem ama ona şöyle hitap etmek isterim: Turistini de al git! Nataşalarla Türkiye’nin iradesini satın alacağını, çeleceğini zannetti. Başka kapıya. Benzin pompacısı Putin en kıymetli ihraç ürünü olan Nataşalarını kaydırdıkça kaydırıyor. Mısır’dan Türkiye’ye Türkiye’den Tunus’a kaydırıyor. Sonunda kaydıracak yer bulamayacak. Onların ne mendebur suratlarını ne de turistlerini istiyoruz. Kendilerine bölgeye ve dünyaya yaptıkları kötülükler yeter. Türkçe anlamıyorsanız size Rusça hitap edelim:

  Het /nyet!  Herkes kendi çöplüğünde ötsün.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi