Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Esad’dan Evvel Putin Gitmeli

Esad’dan Evvel Putin Gitmeli

Putin’e anladığı dilden hitap etmenin, ders vermenin vakti geldi. ‘İspat ederse çekilirim’ gibi laflar beyhudedir, onun iştahını artırıyor. Asparagaslarını ve tezviratını kimseye yutturamaz.  Bağdadi’nin başöğretmeni ve teröristlerin başı olduğunu söylemeliyiz. Mikrop herif Paris’te yine kancıkça laflar etti. Türkiye’nin IŞİD kontrolündeki bölgelerden petrol sevk ettiği için Rus uçağını düşürdüğünü ileri sürdü. Amiyane tabirle ne alaka kel alaka? Adam besbelli ki saçmalama ve zırvalama hakkını kullanıyor. Bu adama alttan almak yersiz ve Türkiye’yi küçük düşürüyor. Amerikalılar da düşen uçakla alakalı olarak kendilerine bilgi verilmediğini söylemiştir. Ama adam pişkin. Zoruna güveniyor. Zaten nadan herif niye Amerikalılara bilgi veriyor da bizi yani toprağın sahibini bilgisiz bırakıyor? Adam meseleyi ihlalden çıkardı başka yöne çekti. Zoruna ve gücüne güveniyor. Buradan zarara uğrayacak kendisidir. Türkiye’nin şamarıyla birlikte dünyaya karşı daha da zelil ve rezil olacaktır. Rezillik kulvarında koşuyor. Yaşantısıyla, siyasetiyle, üslubuyla tam bir rezil adam ve çukur adam! Esad ve Kaddafi’nin kopyası. Saddam demiyorum Saddam ona ve Hamaney’e göre erkek adamdı. Bunlar kancıklar sürüsü. Adam petrol kaçakçılığı veya sevkiyatı yapabilmek için IŞİD cihatçılarına kol kanat gerdiğimizi iddia ediyor. Saldırıya uğrayan biziz saldırganlığına mazeret üreten, kullanan kendisi! Adamın zoruna bakın. Türkiye bu psikolojik harbe daha büyük karşılık vermeli ve Putin’in kancık kimyasını ortaya koymalıdır. 28 Şubat sürecindekiler gibi durumdan vazife çıkartan Putin güney sınırlarının ‘cihat vebası’ veya cihatçı fikir ve eylemlerden dolayı tehlikede olduğunu söylüyor. Öyleyse Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkeler de aynı korunma refleksiyle birlikte saldırıya maruz kalmıştır! Ya da Türkiye cihatçıların hamisi olarak Rusya’nın güney sınırlarına tehdit içermektedir! Bush gibi önleyici darbe yapacağına kendi sınırlarına mukayyet olsun. Bush’tan ibret alsın.

Adam selefleri Napolyon veya Stalin gibi yalan makinesi. Yalanını yalanla kapatıyor. Kendisi petrol ve doğalgaz tekeli kurmak için Suriye güzergahını da kapatmak istiyor. Türklerin güneye ve kuzeye çıkışlarını kapatmanın derdinde. Kendisi ise utanmadan ve pervasızca her yöne sarkıyor.  Ataları Ruslar gibi. Lakin düğüm burada çözülecektir. Adamın nazının terazisi yok. Nazını çekmek mümkün değil zaten zorunda da değiliz. Ağız kokusunu çekemeyiz. Rest çekmeli kademe tedbirleri de uygulamaya koymalıyız. Misilleme tedbirler mutlaka alınmalı, uygulanmalıdır. Alttan almanın bir getirisi yok. Sulh sükun istiyorsan cenge hazır ol. Ruslarla hesaplaşma yerimiz Suriye olmalı. İvedilikle hem diplomatik hem askeri olarak onları oradan kovmanın hesaplarını yapmalı, yollarını aramalıyız. 5 yıl burada olan bitene seyirci kalarak avantajımızı dezavantaja çevirdik. Bunun telafisine gitmeliyiz. Öncelikli olarak Rusya’nın oradaki varlığını gayri meşru saymalı ve çekilmesini istemeli ve buna itmeliyiz. Bizim ve dünyanın önceliği değişti. Esad’tan evvel Putin gitmelidir. Zaten Putin olmasaydı Esad kaç defa gitmişti! Esad’ın bariyerleri Obama, Putin ve Ali Hamaney deccalıdır. Şeytan ve Kabil kardeşler Esad ile Putin Suriye’yi terk etmelidir. Oradaki varlığı savaş nedeni sayılmalıdır. Derhal Türkiye güvenli bölgeye girmeli ve Rusların buradaki uçuşlarına ve askeri varlıklarına engel olmalıdır. PYD eşkıyasına da haddini bildirmelidir. Türkiye Suriye ile birlikte Rusya’nın Abhazya, Kırım’dan da çekilmesini talep etmelidir. Putin’in dünya barışı için en tehlikeli adam olduğu vurgulanmalı ve onun Bağdadi gibilerinin muallimi olduğuna işaret etmelidir. 

Viyana’nın gündemi Rusların Suriye’yi terk etmesi olmalıdır. Rusya Esad ile birlikte IŞİD’in hamisidir. IŞİD ile savaşmaya koalisyon güçleri yeterli olmuyor mu? Gerçekte IŞİD işini bahane eden ABD, Rusya gibi fırsatçılara da ön açmış, ön ayak olmuştur. Senin ne işin var orada? Sen niye petrol bölgelerini vurmuyorsun da Fransa petrol bölgelerini vurduğunda itiraz ediyorsun? Esad’tan izin almasını şart koşuyorsun? Esad mı senden izin alıyor yoksa sen mi Esad’tan izin alıyorsun? Esad olsa olsa yeni kuklan ve öteki Babrak Karmal’ındır.

***

ABD ise Rusya’yı rahatsız etmek yerine Türklerin düşmanlarını silahlandırıyor. Bu Rusları caydırmak değil Türkleri zayıflatmaktır. Burada Ruslar da ABD’nin peşinden giderek PYD ile dirsek teması kuruyor ve güneyimizi kapatmaya çalışıyorlar. Türkmenleri tasfiye ediyor Kürtçü hainleri ve münafıkları sınırımıza yayıyorlar. Obama münafığı Putin’e yol veriyor, açıyor. Rusya bahsinde AB ile ABD’nin yolları ayrılmalıdır. Burada Türkiye Rus yayılmacılığı karşısında dünyanın namusunu AB’nin de huzurunu koruyor. Nifak almış başını gidiyor. Suriye halkından sonra Türkiye’ye sataşmak yeni nifak eğilimini temsil ediyor. Yeni münafıkların maşası da maalesef Kürtçü partizanlardır. Komünist  kalıntısı ideoloji, Kürtçülük damarı Kürtleri zehirlemiştir.  

 Putin kıçına tekmeyi yemeseydi baklayı ağzından çıkarmayacaktı. G-20’de Antalya’da bazı ülkelerin IŞİD üzerinden petrol ticareti yaptıklarını veya IŞİD’i finanse ettiklerini söylemiş ama isim verememişti. Kendisini mi kastetti bilinmez! Kıçına tekmeyi yedikten sonra ağzı açıldı bülbül kesildi bir daha da büzülmüyor! Fransızlara niye IŞİD’e ait petrol kuyularını bombaladınız diye takaza ediyor bize de neden IŞİD’in petrolünü alıyorsunuz diye nizamat çekiyor! Paris’te de aile fotoğrafına katılmadı. Niye oraya geldiyse? Adam Esad ve Sisi’yi azarlamaya alışmış bize de aynı muameleyi çekmeye kalkıştı ama ağzının payını aldı. Türkiye dünyanın namusunu koruyor. Timsah suratlı herif kendisini dünyanın patronu sanıyor.  

İt ürür kervan yürür ya da istiyorsa şerefsize bir şaplak daha atarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi