Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Halepli haramiler

Halepli haramiler

ABD’de Brooklyn merkezli olarak yaşanılan hahamlar operasyonu bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Hahamlar operasyonunun merkezinde hahamlar çetesi veya mafyası bulunuyordu. Bunlar organ ticareti ve kaçakçılığıyla ve kara para aklamakla iştigal ediyorlar. Kendilerine de İpekyolu ve Baharat yoluna nazire olarak bir de organ yolu bulmuşlar veya kurmuşlar. Türkiye ve Filipinler gibi bölge ve ülkelerden buldukları kelepir organları ve böbrekleri hali vakti yerinde Yahudilere pazarlıyorlar ve farkı da Emin Çölaşan’ın deyimiyle söyleyecek olursak cebe indiriyorlarmış. Yani hizmeti ve ticareti bir arada yürütüyorlar. Hem ziyaret hem ticaret dedikleri baptan ve cinsten. Hizmet yapıyorlar zira dindaşlarına böbrek temin ediyorlar. Bunu yaparken de yolunu buluyorlar. Türkiye bu üçgenin veya organ yolunun tam göbeğinde yer alıyor. Hahamlar operasyonunun arkasından gizli bir tarih ortaya çıktı. Adeta Da Vinci şifresi gibi bir şey. Şark veya Sefardim Yahudileri ki, bunlara TurkoYahudiler de denebilir. Büyük bir kara para aklama ve organ kaçakçılığı ağı kurmuşlar. Bu ağı Amerikan polisi ortaya çıkardı. Bundan dolayı da operasyona antisemitik bir operasyon nazarıyla baktıklarından şüphe edilemez. Yaka paça yakalanan hahamlar genellikle New York ve New Jersey’de ikamet ediyorlar. Lakin ahtapot gibi kolları dünyaya uzanıyor. Sadece Brooklyn’de 75 bini bulan bu Sefardim kitlesi var. Bu Yahudiler Şam, Halep ve Kamışlı kökenli. Yani sınırın öte yakasından. Dün Osmanlı sınırı içinde iken şimdi sınırın öte yakasından. Halep bölgenin en eski yerleşim merkezlerinden birisi. Adeta bölgenin medeniyet beşiği. Harran ne ise Halep de o. Yahudiler bu şehirde Hazreti Davud’un bir mabed kurduğunu ve burada bir Davud Mabedi olduğunu ileri sürüyorlar. Bu doğruysa, Hazreti Süleyman’ın Mabedi Kudüs merkezli iken Hazreti Davud’un mabedinin de Halep merkezli olması lazım. Buna ilaveten, Tevrat’ın önemli yorumlarından birisi de Halep Şifresi olarak anılıyor.
¥
İlginçtir, Rotschild ailesi gibi zengin Yahudi aileler genellikle Eşkinazi kökenli olsalar da Şark veya Sefardim Yahudileri arasında da hatırı sayılır bankerler ve zenginler var. Bunlar arasında Beyrut ve Halep kökenli Edmond Safra en bari isimlerden birisiydi. Babil Yahudilerinden birisi ise Saatçi ve Saatçi kardeşlerdir. Edmond Safra esrarengiz bir yangın sonucu hayatını kaybetti. Maxwell ve Üzeyir Garih gibi esrarengiz bir sona maruz kaldı. Renkli hayatlar bazen sahiplerine pahalıya mal oluyor.
¥
ABD’deki tarihi operasyonun ayrıntılarından birisi de, bu haham mafyası veya çetesi ile İsrail’de Netanyahu kabinesinde temsil edilen Şas Partisi arasında ilginç bağlantıları ortaya çıkarması. Şas partisinin Dini Lideri Ovadya Yosef ile yakalanan hahamlar arasında bağlantılar bulundu. Yani adamlar sadece keselerini doldurmakla kalmıyorlar. Ya da muhtaç dindaşlarına sadece organ temin etmekle yetinmiyorlar. Onun dışında siyaset alemiyle de içli dışlılar. Yani derinden de gidiyorlar. İsrail’in bekası için de kafa yoruyorlar ve onun ötesinde belki de kazandıklarının bir kısmını Şas gibi partilere aktarıyorlar ve bu partilerin finansmanını sağlıyorlar. Yani adamlar hepten de karavanacı değiller. Ne olursa olsun bir davaya gönül vermişler. Şas’ın manevi lideri Ovadya Yosef’in oğlu ile haham çetesi elemanlarından Elahu Ben Hayim’in bağlantısı ortaya çıkarıldı. Demek ki, organ ticareti üzerinden elde edilen paraları kırışıyorlar. Haham organ mafyasının ortaya çıkardığı gerçekler veya sürprizler sadece bununla sınırlı kalmadı. Aralarında hatırlı Yahudilerin de olduğu bütün Amerikalı zenginleri dolandıran Amerika’nın Kastellisi Bernard Madoff da bu haham çetesine 19 milyon dolar civarında yüklü bir bağışta ve hibede bulunmuş. Yani kendisine para kaptıranların parasını dini bütün Şas’a yatırmış. Demek ki, dolandırdıklarını onlarla paylaşıyor.
Hahamlar çetesinin deşifresi Halep Şifresinin deşifresi kadar önemli. Zira, bu vesile ile yeraltı dünyasında hahamların yerini de öğrenmiş olduk. Bu yeraltı dünyasında hahamlarla birlikte bankerler, organ tacirleri ve siyasetçiler iç içe yaşıyor ve cirit atıyorlar. Onun ötesinde bu ilişkide dinle ticaretin, dinle siyasetin kirli veya haram ilişkisini görüyorsunuz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi