Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Azazil’in sesi kısıldı

Azazil’in sesi kısıldı

Nedense son sıralarda Mısır Azazil diyarı olarak anılır oldu. İskenderiye Kütüphanesi Yazmalar bölümü Sorumlusu Yusuf Zeydan, Arap Brooker'i olarak anılan bir ödülü bu romanından dolayı aldı ve Kıpti Kilisesi bu işe köpürdü ve romana yönelik olarak reddiye kaleme alacağını duyurdu. Esasında Azazil romanı, Nietzsche'nin Deccal'ına benzeyen bir kitap. Kilise ile tarihi bir hesaplaşma. Son sıralarda Mısır Ortodoks Kıpti Kilisesi bir Azazil örneği daha çıkardı. Bu da Zekeriya Butros isimli karanlık papaz. Güney Kıbrıs'tan Arapça yayın yapan el Hayat Kanalı'nın gedikli programcısı. Tek vazgeçilmez konusu ise İslam'a saldırı ve sataşma. Rahmetli Ahmed Deedat'ın Hıristiyan karşılığı veya daha doğru bir ifade ile mukallidi olmak istiyordu. Zaman zaman onun kitaplarına da göndermeler yapıyordu. Mevsuk ve güvenilir olmayan kaynaklardan yaptığı derleme ve alıntılarla İslam'ın sırtını yere getirmek istiyordu. Bazen şaz rivayetleri alıyor ve bunlarla İslamiyet'te eksik ve gedik arıyor ve surunda bir gedik açmaya yelteniyordu. En tercihli meselelerden birisi de Hazreti Peygamberin hayatı ve evlilikleriydi. O bu hususlarda me'lufun ve bilinenlerin dışına çıkıyor ve ağzına geleni söylüyordu. Son olarak da yine bu tarz iftiralarına kaynak olanak Leiden baskılı ve oryantalistlerin hazırladığı bir zamanlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bastığı İslam Ansiklopedisini kaynak olarak gösteriyordu. Gerçekten de son zamanlarda bu hususta Türkiye bir boşluğu doldurdu ve öz kaynaklarla yerli bir İslam Ansiklopedisi üretti ve vücuda getirdi ve getiriyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Zekeriya Butros, Müslümanlarca şaibeli olan ve mevsuk yani güvenilir olmayan öteki ansiklopediyi Mısır ve BAE'de basıldığını gerekçe göstererek güvenilir İslam kaynağı olarak yutturmaya ve göstermeye çalışıyor. Yani adam ilim adamı değil en büyük marifeti çalma çırpma eşliğinde göz boyama. Marifeti, ilmi sihirbazlık. Bundan dolayı da kendisine haklı olarak Azazil adını takmışlar.

Şimdi bu insi şeytanın sesi kesilmiş vaziyette. Yapılan binlerce şikayetten sonra nihayet Nilsat üzerinden yayın yapan El Hayat Kanalı yetkililerince susturuldu ve lisansı iptal edildi. Aslında Zekeriya Butros Kilise'den kim bilir kaç defa aforoz edilmiş bir isim. Artık saldırılarını ve iftiralarını Kilise de göğüsleyemediğinden dolayı bir iki defa aforoz edilmiş. Vukuat listesi kabarık. İşte Kilise bu nedenleri dikkate alarak Kilise ile ilişiğini kesmiş. Kendisine livata ve zina isnat ediliyor. Hoş Ortadoğu toplumlarında yaşadığı için bunlar hala suç olarak telakki ediliyor ve algılanıyor. Lakin Katolikliğin merkezi Polonya'da bile olsa artık din adamlarının bu tarz ilişkileri vakayı adiyeden sayılıyor. 4 yıldan beri adeta küfürname haline gelen programlarında durmadan İslam'a kin kusuyor. İslam'ın orijinal olmadığını ve Kur'an-ı Kerim'in de i'cazı olmadığını ispatlamaya kalkıyor. Bu noktada, Kur'an ve hadislerde ilmi i'caz konusunu işleyen Zağlul Neccar'ı hedefine almış durumda. Asıl ilmi mucizeleri Tevrat ve İncil'in yani Kitab-ı Mukaddes'in barındırdığını, yüklendiğini savunuyor. Yani sataştığı Zağlul Neccar'ı bu vadide kuru bir taklide kalkışıyor. Polemikte Deedat'ı model aldığı gibi. Müslümanlar Kitab-ı Mukaddes'in tahrif edildiğini ispatlamaya çalışırken o da Kur'an-ı Kerim'in orijinal olmadığını ve intihal yani derleme olduğunu ispatlamaya kalkışıyor. Zağlul Neccar ile basın önünde tartışmaya girmiş ve Zağlul Neccar telbisatı- iblisiyesinden dolayı kendisine Eş Şeytanu'l Ekber yani Büyük Azazil diye hitap etmişti. Bundan dolayı da kendisini mahkemeye verdiler. Zağlul Neccar'ın fitne-i taifiyyeye yol açtığını yani toplumları birbirine karşı kin ve adavete sevk ettiğini ve Müslümanları Kıptilere karşı yönlendirdiğini ileri sürüyorlardı. Zağlul Neccar ise Zekeriya Butros'un İsrail ve ABD hesabına çalıştığını ve toplumları birbirine karşı kışkırtma ve kendisine tevkil edilen İslam'a saldırma görevini ifa ettiğini ifade etmektedir.

Hasan el Benna'nın küçük kardeşi Cemal el Benna'nın da Zekeriya Butros ve görüşlerinden etkilendiği ve yer yer onun ifadelerini kullandığı ifade ediliyor. Zağlul Neccar'ın televizyon konuşmaları ve gazete yazıları Ahmet Deedat gibi etkili. Bundan dolayı Mısırlı bazı Kıptiler Müslüman oluyorlar. Vefa Konstantin, Zağlul Neccar'ın yazılarından etkilenerek Müslüman olan bayanlardan birisidir. Lakin bu Kiliseye öyle ağır gelmiş ki, Vefa Konstantin'i alıkoymuşlar ve Mısır'daki kutsal Hıristiyan vadilerinden Netrol Vadisi'ne kapatmışlardı. Burada iken ölüm haberi alınmıştı. Zağlul Neccar onun bir İslam şehidesi olduğunu zira İslam'dan dönmeye zorlandığını ve ikna edilemeyince ve dönmeyince de canına kıydıklarını ifade ediyor. Velhasıl, Ahmed Deedat mukallidi Eş Şeytanu Ekber'in sesi sonunda ve mübarek Ramazan ayı öncesi kısıldı. Darısı diğer şeytanların başına.

Bu Azazil taifesi için geçmişte anonim olarak şöyle söylenmişti:

Labis-i libası katrani

Hamil-i asayı şeytani

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi