Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Yeni Nesilleri İnşa Eden Fikir Adamlarımız

Yeni Nesilleri İnşa Eden Fikir Adamlarımız

Türkiye, demokratikleşmeye doğru hızlı adımlarla ilerliyor
Bu tarihi yürüyüşün önünü ise despot zihniyetler kesmek istiyor. İnsan hayatını hiçe sayan faşist çevreler, ilerleyişe engel olmak için ellerinden geleni yapıyor ve bu konuda en çok hayret edilen de şu oluyor:
“Türkiye’nin demokratikleşmesine en büyük katkıyı ve desteği muhafazakâr kesim veriyor ve demokratikleşme onların eliyle gerçekleşiyor. Bu nasıl iştir? Oysa demokratikleşme denilince akla daha başka kesimler gelmeli değil miydi?”
Fikir ve düşünce, “insan mayalı” değilse, çürümek ve yok olmak zorundadır. “Yaratılanı hoş gör yaratandan ötürü” felsefesi, sadece İslam’ın öngörüsüdür. Bu kaynaktan beslenen muhafazakâr kesimin düşünce ve fikirleri “insan mayalıdır”.
Sadece bu öngörü bile bütün dünya insanlığının; huzuru, güveni, refahı ve özgürlüğü için yeterlidir. Çünkü başta insan olmak üzere, bitki ve hayvanlardan müteşekkil tüm canlıların hayatları “esas hayat” sahibine aittir. Müslüman düşünceye göre canlı cansız her varlığın hakları vardır ve bu haklar, başka hak sahipleri tarafından baskı altına alınamaz.
Günümüzdeki adı demokratikleşme olan insan hak ve özgürlüklerinin temini, birilerinin birilerine verdiği bir lütuf değil, doğuştan gelen bir haktır. Bugünkü demokratikleşme mücadelesi, doğuştan gelen hakların, hak sahiplerine verilmesidir. Bu insani harekete karşı gelenler, sadece kendilerinin yaşama hakkı olduğuna inanan arızalı çevrelerdir.
İşte bu haftaki eserimiz, demokratikleşme mücadelesi veren, daha doğrusu her canlının hak ve özgürlükleri için çaba harcayan âlimlerimizin, fikir ve düşünce adamlarımızın hayatını anlatıyor. Türkiye’nin istikrar ve huzura gidişindeki yol aydınlatıcılarının hayatları ve düşünceleri, iki ciltlik eserde bir araya getirilmiş.
Erkam Yayınları’ndan çıkan; “Yeni Nesilleri İnşa Eden Fikir Adamlarımız” adlı eser, iki cilt halinde yayınlanmış. Altınoluk Dergisi’nin yayın hayatına başladığı 1986 yılından bu yana muhterem âlim, fazıl, salih zevatla yapılan derin soluklu sohbetler var.
Onların her biri, memleketimizin ve İslam dünyasının zor günlerine şahitlik etmişlerdir. Hemen hepsi bu zorlukları yaşamışlar, bir ateş yalımını içlerine çeker gibi nefes nefes yudumlamışlardır. Kendileri yaşamışlar ve yaşananlara tanıklık etmişlerdir. Onları okumak, bir anlamda, Türkiye’nin ve İslam dünyasının zor günlerini bir kere daha teneffüs etmek ve İslam’ın nasıl bir berzahtan geçip geldiğini görmek olacaktır.
Onlar, o gün de bugün de ilim öğrenmeye, yazmaya, okumaya karşı şiddet uygulayan CHP zihniyetlilerin ülkeyi ve halkı dünyadan kopartıp, kapalı toplum haline getirme baskısı altında eğitim, öğretim yapabilmiş olmanın kahramanlarıdır.
Onlar; zor günlerinde Müslümanlıklarını diri tutabilmiş olmanın yiğitleridir. Onlar, yaşadıkları müddetçe bütün canlılara karşı; şefkat, merhamet, sevgi, muhabbet, yardım ve iyilikte bulunmuş; düşkünlere, acizlere, güçsüzlere, güçlülere, yiğitlere, zenginlere, hep “insan” penceresinden bakmış ve rızayı ilahinin buyruğu çerçevesinde hizmet etmişlerdir.
Evet, “Yeni Nesiller İnşa Eden Fikir Adamlarımız” isimli eserimizin birinci cildi, Merhamet Peygamberi Efendimiz (s.a.v.)’in konuğu olarak Medine-i Münevvere’de ömrü hitama eren Ali Ulvi Kurucu hocamızla başlıyor. Sırasıyla Prof. Dr. Sabahattin Zaim, Ahmet Kabaklı, Turgut Cansever, Ayşe Şasa, Kemal Ural, Peyami Gürel, Saadettin Ökten, Mehmet Aslan, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Prof. Dr. Muhammed Harb’in hayatını okuyabilirsiniz.
Eserin ikinci cildi ise Ali Öztaylan hocamızla başlıyor. Ali Öztaylan hocamızı takiben, Şefik Can, Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre, Prof. Dr. Süleyman Yalçın, Orhan Okay, Necip Fazıl Kısakürek, Prof. Dr. Cevat Babuna, Nurullah Genç, Teoman Duralı, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay yer alıyor.
Eserler hakkında bilgi için; Erkam Yayınları 0212 513 35 80

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi