Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Kurban fiyatları Çorum'da farklıdır Kongo'da farklıdır

Kurban fiyatları Çorum'da farklıdır Kongo'da farklıdır

Geçen hafta, “Kurbanınızı Kongo’da keser misiniz” babından bir yazı yazmış ve Kongo’daki Müslümanların bizlere ihtiyacı olduğunu dile getirmiştim.
Yazıdan sonra o kadar çok telefon ve elektronik posta aldım ki, sevgili okuyucularımız işin inciğini boncuğunu araştırıyor, kendi kendisine sorular soruyor, sonra aynı soruyu bana yönelterek, verdiğim cevaplar karşısında da işin manevi sorumluluğunu bana yıkıyordu.
Gelen telefonların geneli şu minval üzereydi.
“-Alo Hüseyin Bey kardeşim, Kongo ile ilgili yazını okudum ve kurbanımı Kongo’da kestirmek istiyorum ama bu Yeryüzü doktorlarına güvenebilir miyiz, şimdiye kadar niye hiç duymadık, sen bu adamları tanıyor ve güveniyorsan, biz de sana güveniyoruz ne diyorsun.”
“-Alo Hüseyin Öztürk Bey, bu devirde 100 ytl’ye kurban mı olur kardeşim, bu işte bir yanlışlık olmasın, sana güveniyoruz ama iyice araştırıp, soruşturdun mu, sana inanarak ve güvenerek kurbanımızı Kongo’ya gönderiyoruz, vebali senin boynuna.”
“-Alo Hüseyin Bey, Yeryüzü doktorlarını ilk defa duyduk, yazdığına göre iyi insanlar demektir ama kurbanın fiyatı Kongo’da bu kadar ucuz mu ki, 100 ytl’ye kurban kesiyorlar.”
Bu minval üzere telefon eden bütün okurlarımızı canı yürekten kutluyorum. Şükür ki, öyle her söylenene inanıp, doludizgin paralarını pullarını yatırmıyor ve sorguluyorlar. Bana göre şahsen çok iyi bir gelişme.
Efendim kısaca Yeryüzü doktorları ile ilgili bilgi vereyim. Yeryüzü doktorlarının merkezi İngiltere’de, Türkiye’de de şubesi var. Genel merkez ve şubelerde görev yapan doktorların tamamı, “cüzdanı ile vicdanı arasında çok iyi muhasebe yapan insanlardır.”
Görevli doktorların her biri helal süt emmiş, helal yemiş içmiş, namuslu, şerefli, haysiyetli, mesleğini sadece insanlığa hizmet için icra eden ve hizmetinin her noktasında vicdanına, duygularına müracaat eden, cüzdanı ile asla duygularını birbirine karıştırmayan pırıl pırıl insan evlatlarıdır.
Yeryüzü doktorları Türkiye yönetim kurulu başkanı olan Doç. Dr. M. İhsan Karaman da fıkıh alimlerimizden ve bütün kesimlerin üzerinde ittifak ettiği, düşüncelerine ve söylediklerine aynen katıldığı Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamın oğludur.
Daha ne diyeyim kardeşler. Kongo’daki kurban fiyatına gelince. Yahu sevgili dostlar, Çorum’daki bir koyunun fiyatı ile hemen dibinde bulunan Yozgat’ta aynı olur mu? Elbet olmaz. Kongo’da hayvan çok ve insanların alım gücü olmadığı için kimse de hayvan alıp satamıyor. Dolayısıyla fiyatlar orada çok ucuz.
Yeryüzü doktorları da ince eleyip sık dokuduklarından, kimsenin kimseye hakkı geçmesin diye bölgede yaptıkları araştırmaların neticesinde fiyatı böyle belirlemişler. Dolayısıyla kimsenin aklına; “Niye bu kadar ucuz” diye bir şüphe gelmemelidir.
Yeryüzü doktorları sadece Kongo’da değil, dünyanın neresinde muhtaç insan varsa oraya koşmaktadırlar. Geçen yıl bir grup gönüllü doktorla Nijer’de birlikteydik. Yüzlerce fikstül ameliyatı yaptılar, Ayrıca Kongo’da kurban kesme işi ikinci plandaki bir mesele.
Yeryüzü doktorlarının Kongo’ya asıl gidiş sebepleri, çaresiz insanların dertlerine derman olmak, ameliyatlar ve tedavilerde bulunmak. Hazır gitmişken de kurban işini gönüllü olarak yapıp insanların kursağına bir kap sıcak yemek gitmesini sağlamak.
Yeryüzü doktorlarından bir grup arkadaşımız, bugünlerde Kongo’ya gidiyor, hem sağlık taraması yapacaklar hem de kurban organizasyonunu gerçekleştirecekler. Hatta ben de onlarla birlikte gidip, olup bitenleri yerinde görecektim ama dünyalık birtakım mazeretler, gitmeme engel oldu. Nasip değilmiş, İnşaallah ilk fırsatta gideceğim.
Umarım gerekli ve yeterli açıklamayı yapmışımdır. Yeri gelmişken, hesap numaralarını bir kere daha vereyim.
1-Bank Asya Üsküdar Şubesi YTL: 58-689939-05
2-Kuveyt Türk Üsküdar Şubesi YTL: 667249- 3
İletişim adresi: www.yeryuzudoktorlari.org

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi