Turgay Şeren

Turgay Şeren

Stat stat dedik sonuna geliyoruz G.Saraylı taraftar şaşkın

Stat stat dedik sonuna geliyoruz G.Saraylı taraftar şaşkın

Ali Sami Yen Stadı'nın kuruluşunu hatırlarım. Galatasaray Lisesi'nin ilk kısmında talebeydik. Rahmetli Muslihiddin Peykoğlu Galatasaray Lisesinin Müdürü ve Galatasaray Kulübünün Başkanıydı. Bir gün Galatasaray'ın ilk kısmına ki, bugün orası Galatasaray Üniversitesi, geldi bütün sınıflardaki çocukları topladı jimnastik hocamız Ali Sabri Besen de yanında. 'Sevgili talebelerim Galatasaray'a bir tesis kazandırıyoruz. Sizden ve ailenizden destek bekliyoruz' dedi ve 5'er lira kuponla makbuzları 5.sınıf talebeleri olan bizlere verdi. 'Hadi bakalım paraları toplayın' dedi. O günleri yaşayanlar hatırlayacak. Beş lira bile kıymetli bir para idi. Dudak bükenler oldu, severek verenler de çoktu. Ve sonunda Ali Sami Yen Stadı toprak sahasıyla meydana çıktı.

İki yanında beşer merdivenlik açık tribünü vardı o kadar. Ali Sami Yen ismi ona lütfen konmamıştır. Ali Sami Yen Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusudur. Unutulmayacak bir insandır. Şimdi biz ne yaptıysak ettik, Ali Sami Yen Stadının köküne kibrit suyu ektik. Ve yakında yok olacak, yıkılacak, alan kişiler oraya gökdelenleri dikecek. Ama korkmayın şimdi Seyrantepe var. Seyrantepe var ama Seyrantepe'nin daha bir sürü de derdi var. Şimdilik ilk derdi kombine almaya gelen Galatasaraylılara söylenen söz. Bir yılın kombine bileti olarak satamayız. Üç yıllık kombine bilet parası verirseniz biz de size üç yıllık kombine biletinizi veririz diye talepte bulunan Galatasaraylılara böyle cevap veriyorlarmış.

Beni çok kişi aradı. 'Turgay Ağabey bu ne demek' dediler. 'Galatasaray'ın parası yoksa üç senelik kombine bilet parası toplamak istiyorlarsa burada bir yıllık kombine bilet almak isteyenlerin ne günahı var. Allah'ını seversen şunu gazeten Akşam'da yaz. Hatta pek çıkmıyorsun ama bir televizyon konuşması yaparsan Galatasaray yönetiminin bu ayıbını da anlat'. Evet sevgili dostlar, ben Galatasaraylıların dileklerini yerine getirdim.
Ne demek o, bir senelik kombine bilet isteyene üç senelik almazsan veremeyiz cevabı. Kim vermiş bu kararı? Galatasaray yönetimi ve Adnan Polat Galatasaray taraftarından paraları toplayıp beş para etmeyen yabancı futbolculara mı dağıtmak istiyor.
Yaşayıp göreceğiz.

Yasal Uyarı: TurkMedya internet sitelerinde yayınlanan haberler ve köşe yazılarının tüm hakları TurkMedya Yayın Grubuna aittir. Kaynak gösterilerek dahi haberin veya köşe yazısının tamamı yazılı izin alınmaksızın kullanılamaz.
Sadece alıntı yapılan haberin veya köşe yazısının bir bölümü, alıntı yapılan habere/yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi