Turgay Şeren

Turgay Şeren

İki puanı toprağa gömdük

İki puanı toprağa gömdük

Kimse sahaya mağlup olmak için çıkmaz. Karşısında ki isterse Dünya Şampiyonu olsun. Maç öncesi bu maçı kazanabilir miyim diye hesap yapar. Ama çıkar yenilir, yenilmesi doğaldır çünkü karşısındaki bir Dünya Şampiyonudur. Milli takımımız, Bosna Hersek maçından sonra Estonya’yı nasıl olsa kazanırım havasındaydı. Bu hava sadece onlarda değildi. Türkiye’de tüm futboldan anlayanlar ve Milli Takımımızın yanında olanlar bu maçı farklı kazanır, Belçika ile İspanya berabere kalır biz de lider oluruz düşüncesindeydiler. Ama Milli takımımız Estonya’da iki puanı toprağa gömdü ve geldi.

Estonya maçını kazanamaz mıydık? Bize kazanma şansı gelmedi mi? Geldi.. Halil iki defa kaleciyle karşı karşıya kaldı, gol atmak atamamaktan çok daha kolaydı ama ne yazık ki Halil, bu iki pozisyonu heba etti. Sonradan oyuna giren Mevlüt’ün ayaklarına dolaştırdığı gol pozisyonu var. Arda, soldan geldi nefis bir pas attı, Mevlüt topu tuttu, arkasında iki Estonyalı defans oyuncusu vardı. Mevlüt’e bastırdılar. Mevlüt şöyle bir dönse altı pas çizgisi üzerinde hem Halil, hem sonradan oyuna giren Yusuf, bomboş durumdaydılar. Top onlara gitse topla beraber Estonya kalesine girer ve biz de üç puanla döner mutluluğumuz devam ederdi ama olmadı. Diyeceksiniz ki Estonya gol pozisyonu yakalamadı mı? Evet yakaladı ilk yarıda 11 numaraları Volkan ile karşı karşıya kaldı topu dışarıya attı. Daha sonra oyunun bitimine doğru Estonya peş peşe kornerler kazandı. Ama az daha gol de atıyorlardı. Biz iki puan kaybediyoruz derken üç puanı bırakıp 2009’u bekleyecektik.

Neyse beterin beteri var derler ya. Alınan bir puana Milli Takımımız şükretmeli zira puan puandır.

Milli takımımızda yine Sabri çok iyiydi. Hem hücuma katıldı, fevkalade ortalar yaptı ve geriye de koşup rakip hücumlara müdahale etti. Hakan Balta, bir kez rakip kale önüne gitti, nefis bir de şut attı. Olmayınca olmuyor, top gitti yan direğe vurup geri geldi. Orta sahamızda oynayan Nuri iyi değildi. Zaten Fatih’te onu çıkartıp Mevlüt’ü oyuna sokup tek santrfordan çift santrfor oynatmaya başlattı. Ama bu da işe yaramadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi