Turgay Şeren

Turgay Şeren

Mağlubiyet perşembeden belliydi

Mağlubiyet perşembeden belliydi

Maçlar kazanıldığı zaman tabii ki herkes mutlu olur. Zaten futbolda amaç nedir kazanmak. Ama ortaya koyduğun oyun, aklı başında insanlar tarafından tartışılır, nedenleri araştırılır. Bellinzona’yı Ali Sami Yen’de 2-1 yenerken hiç alışılmamış bir şekilde Sarı-Kırmızılı taraftarlar sahadaki futbolcularını protesto ettiler.

Bundan kimse bir şey anlamamış olacak ki Bursaspor gibi sezona iyi başlayan, sahasında üç maçı da kazanan takım karşısında iyi niyetliler, “Bu maçı da Galatasaray alır” diyorlardı. Tabii ki futbolda her türlü netice, her şey olabilir. Hiç hakkı olmayan, hiç futboldan anlamayan, rakibi karşısında ezile büzüle tespih böceğine dönen takım bile maçı kazanabilir. Bu tip olayları çok yaşadım ve şahit oldum.

Şimdi size dünkü maçtan biraz örnekler vereyim. Dakika 10, sahanın kralı Yusuf, Adriano’ya öyle bir pas verdi ki Sanctis’in yanından Bursaspor golünü atmak işten bile değildi. Sanctis kurtarmadı, Adriano kaçırdı. 27. dakikada yine gecenin kralı Yusuf, ikinci golün kahramanı Sercan’a al da at dercesine nefis bir pas verdi o da topu Sanctis’e çarptırdı. Daha oyunun ilk yarım saatinde Galatasaray defansında Sabri, Meira, Servet ve Volkan’ın yaptığı hatalar neticesinde Yusuf’un araya attığı paslarla Galatasaray’ın 2-0 mağlup duruma düşmesi işten bile değildi.

Gol geliyorum demişti ve geldi de 37. dakikada yine üçüncü kez ısrar ediyorum gecenin kralı Yusuf, Mustafa Sarp’a nefis bir pas verdi ama Sarp diğerleri gibi bonkör değil, güzel bir gol attı ve Bursa 1-0 öne geçti. Söylemek istediğim şu; Galatasaray defansı ve orta sahası hiç ortada yoktu. Dua etsinler ki ilk yarı 1-0’la neticelendi. Hepimiz ne bekliyorduk, ikinci 45 dakikaya Sarı- Kırmızılı takım hırsla çıkacak ve Bursaspor kalesini abluka altına alacaktı. Tam tersi oldu. Sercan, Bursaspor’un ikinci golünü attı. Güler misin, ağlar mısın. Galatasaray’ın iğnelerle sahaya çıkarttığı Arda bir gol attı, gol attı da biraz Galatasaraylılar ümitlendi.

Bursaspor’u sene başından beri izliyorum dört dörtlük bir Bursa geliyor diye de yazmıştım. Haksız mıymışım? Aferin Samet hocaya.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi