Turgay Şeren

Turgay Şeren

İyi oyun şanslı goller

İyi oyun şanslı goller

Galatasaray sahaya çıkarabileceği en iyi kadroyu çıkardı. Hiç kimse aksini söyleyemez. Kenarda kalan bir Nonda bir de kulübeden oyuna giren Ümit Karan var. Galatasaray defansı çok dikkatli oynadı. Kimdi bunlar; Sabri, Emre, Servet, önce Hakan Balta sonra Kewell’ın yerine girip Hakan Balta’nın yerini alan Volkan. Rakiplerine göz açtırmadılar diyemem ama onlara gol fırsatı da vermediler.

Arda’nın defansa gelip yaptığı bir penaltı var. Arda’ya önce sormak lazım: Senin orada ne işin vardı? İkinci soru da; voleybol oynar gibi niye topa elle vurdun? Allah’tan Deumi’nin yaptığı çok büyük bir hata sonucu kalecisiyle anlaşamaması Arda’nın 3. golü atmasına neden oldu. Bir anlamda Arda gereksiz yere penaltı yaparak rakibe hediye ettiği golü telafi etti.

Bu kez Galatasaray orta sahasında Meira’yı çok iyi buldum. Oynaya oynaya Galatasaray defansının önünde, ön libero görevini benimsemiş gözüktü. Dün akşam da çok iyiydi. Hem hücuma katıldı, hem rakibi defansının üstüne gelmeden bastırdı, hem de defansa yardım etti ve onların kademesine girdi.

Kewell ilk geldiği gibi değil. Attığı gol tam bir şans golü. Sol taraftan yapılan bir ortada hiç kimse topa müdahale etmedi, Kewell aradan fırladı, ilk golü attı, kaleci sadece bakakaldı.. Bu tam bir şans golüydü. Gelelim ikinci gole: Kaleci Tolgahan eline gelen topu kaçırdı, sadece duran toplarda görev yapan ve oyunda olduğu belli olan Lincoln boş kaleye ikinci golü attı.

Galatasaray için çok şanslı bir hafta oldu. Rakipler puan kaybetti Galatasaray gerçekten güçlü rakibini yenerek zirveye doğru tırmandı.

Gaziantepspor’un Tabata diye kısa boylu bir Brezilyalısı var. Nereden bulmuşlar, nasıl almışlar, kaç para ödemişler onu öğrenmek lazım. Sahada en çok koşan, futbol oynamak isteyen ve oynayan, süratli, bir de üstelik fevkalade bir penaltı golü atan bu Tabata Gaziantepspor takımında çok güzel şeyler yapacak ve kendisini izleyenler mutlu olacak.

Hakem Özkahya Gaziantep’in kalecisine verdiği bir geri pası anlayamadı. Oysa bu bir geri pastı ve Gaziantep kale sahası içerisinden endirekt vuruş vermeliydi ama uyudu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi