Turgay Şeren

Turgay Şeren

Güzel goller sevindirici sonuç

Güzel goller sevindirici sonuç

Milli takımımız dün akşam Avusturya karşısında takım olarak iyi oynadı ancak “Ben Avrupa’da oynamak istiyorum” deyip İngiltere’ye giden Tuncay Şanlı dört dörtlük bir futbol sergiledi. Adeta şov yaptı. Attığı üç gol bir kenara, görev yaptığı orta sahada pas hatası hemen hemen hiç yapmadı. En önemlisi de milli takımımız galip durumda deyip Avusturyalı futbolcularla ikili mücadelelerden hiç ama hiç kaçmadı.

Milli takımımızda ilk defa oynayan ve Kayserispor’da dikkatle izlediğim stoper Eren dün akşamın en iyi görev yapan genç futbolcusuydu. Böyle devam ederse ileride Türkiye’nin en iyi stoperi olur. Beni hayretler içerisinde bırakan Mehmet Yıldız oldu. Oynadığı 45 dakika içerisinde oyunda hiç gözükmedi.

Oysa ben Fatih’i yakalayıp “Mehmet’i niçin milli takıma almıyorsun” diye sormayı hep aklımdan geçirdim. Ama dün akşamki görünüşüyle Mehmet Yıldız’ın milli takımımızda forvet oynaması çok zor. Nihat sakat, Hamit sakat, diğer birçok sakat oyuncu varken eğer Mehmet Yıldız sahada bu kadar sönük kalıyorsa o zaman yapacak bir şey yok. Milli takım formasını çok zor giyecek.

Kaleci Volkan’ın yediği ilk gole itirazım var. Volkan gibi bir kalecinin top sol tarafta oynanırken kaleden bayağı uzaklaşıp beklemesi çok yanlış. Nitekim Hölzl’ün attığı kafa golünü Volkan gibi bir kaleci yememeli. Milli maç, milli maçtır eğer gönlünde Ay-yıldız varsa bunun hazırlık maçı falan anlatımı olmaz.

Dün akşam milli takımımız zamanında yenilmez armada unvanı kazanmış olan Avusturya’yı farklı yenip, ayrıca onlardan çok daha iyi futbol oynuyorlarsa mutlu olmak ve milli takım futbolcularımızın hepsini tebrik etmek lazım.

Son dakikada Fenerbahçe’nin orta sahasında çok iyi oynayan Selçuk oyuna girdi. Fatih’in yerinde olsam Selçuk’u birinci dakikadan itibaren oynatırdım. Zira, Selçuk çok formda ve şu anda milli takımda oynamak onun hakkı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi