Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

İftar davetlerini iptal edip parasını Pakistan’a gönderebiliriz

İftar davetlerini iptal edip parasını Pakistan’a gönderebiliriz

Kurtuluş Savaşı’nda bizim imdat çığlıklarımızı ilk duyan, yanımıza ve yardımımıza ilk gelen binlerce kilometre uzaktaki Pakistan halkıydı. Kıbrıs Savaşı’na girdiğimizde yine yanımızda, yöremizde olan onlardı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildiğinde yine ilk ve tek tanıyan ülke Pakistan’dı.
Şimdi onlar ağlıyor, yırtınıyor, çırpınıyor, imdat diyor, dövünüyor ve bir yardım eli, bir ses, bir soluk, bir selam, bir ekmek, bir çadır, bir tas çorba ve bir yudum su ve daha neler neler bekliyorlar. Bugün de biz onların yanında ve yöresinde olmalı, canlarına can, aşlarına tuz, ekmeklerine katık göndermeliyiz.
Devletimiz adına Pakistan halkına yardım götürecek olan Kızılay hızla yaraların sarılması için hummalı bir çalışma içerisinde. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan, meseleyi bizzat takip ediyor. Devletin diğer ilgili kurumları acının dinmesi için gece gündüz gayretlerini sürdürüyor.
Bugüne kadar ülkemizden yardımları Pakistan’a ulaştıran ilk insani kuruluş Kimse Yok mu Derneği oldu. Hayırsever insanlarımızın maddi yardımları, Kimse Yok mu Derneği vasıtasıyla yaraları sarmaya başladı.
Pakistan’da yardım çalışmalarını koordine eden Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara bölgeden dün telefonla şu bilgileri aktardı:
“Kimse Yok Mu Derneği olarak hayırseverlerimizin bağışlarıyla Pakistanlı selzedeler için 200 bin dolarlık nakit yardımı yaptık. 1500 aileye 30 ton kumanya dağıttık. Ayrıca kurduğumuz iftar çadırlarıyla her gün 1500 kişiye yemek vermeye başladık.”
Henüz resmi olmayan sonuçlara göre, bugüne kadar 1600 kişinin öldüğü, 650 binden fazla evin tamamen yok olduğu, ülkenin can damarı olan binlerce hektarlık tarım arazisinin tamamen kullanılmaz hale geldiği ve 15 milyon insanın selden etkilendiği hepimizin malumu.
Pakistan böylesine büyük bir acıyı 2005 yılında bu sefer de depremle yaşamıştı. Deprem meydana gelen bölgelere gittiğimizde Türkiye insanının ne kadar büyük bir yardımsever, fedakâr ve vefakâr olduğunu bizzat yaşamıştım. Toplumumuzun insana ve insanlığa duyarlı kesimleri bir kere daha büyüklüğünü göstermişti.
Şimdi yine Pakistan’ın hayırsever insanlarımıza ihtiyacı var. Ev davetlerini bilmem ama restoranlarda veya otellerde iftar verecek olan resmi ve özel kurum ve kuruluşlar, iftar paralarını Pakistan’a gönderebilirler. Bu davetlerde doyuracakları insanların yüzlerce katını Pakistan’da doyurabilirler.
Mesela Kimse Yok Mu Derneği Pakistan Yardım Kampanyasına, en büyük desteği Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince vermiş. Tamince, Pakistan için 40 tonluk yardım malzemesi bağışlamış. İçerisinde gıda, çadır, jeneratör ve ilaç gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu kargo uçağı, bir iki gün içerisinde Pakistan’da olacakmış.
Tabii burada çağrımız varlıklı hayırsever insanlarımıza olsa da az çok demeden hepimiz karınca kaderince yardım edebiliriz. Nasıl onlar zamanında bir bilezik, bir yüzük, hatta bir yastıkla bize yardım etmişlerse, biz de onlara büyük küçük demeden yardımcı olabiliriz. Peki, nasıl yardım edebiliriz? Kimse Yok mu Derneği şu bilgileri veriyor.
www.kimseyokmu.org.tr adresinden Kredi kartınızla, “Pakistan Sel” kampanyasına online bağış yapabilirsiniz. Tahsilât ekranlı bankalardan Kimse Yok Mu Derneği’nin ismini vererek Pakistan için bağış yapabilirsiniz. Tahsilât Ekranlı Bankalar şunlar; Akbank, Albaraka Türk, Bankasya, Garanti Bankası, Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve Ziraat Bankası.
PTT’den ise 88 5777 numaralı posta çeki hesabına Pakistan için para yatırabilirsiniz. Ayrıca bütün telefon operatörlerinden “pakistan” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.” Evet Cenab-ı Hak yardımlarınızı kabul eylesin. Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi