Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Her başlangıç bir sonun habercisidir

Her başlangıç bir sonun habercisidir

“Yeni Akit’in” yayın kurulundan davet alınca, ilk yazının başlığı böyle oldu.
İyi bir sona hazır olmak isteyen her insan gibi, bildiğimiz doğruları hep yazdık.
Yeni Akit’te de “iyi bir son” için yazacağım inşaallah. Allah yar ve yardımcımız olsun.
¥
R. Tayyip Erdoğan ve Numan Kurtulmuş, siyasi tarihimizde pek görülmeyen yeni bir gelenek başlattılar. Hoşuma gitmiş ve “Fırsat çıkarsa ben de öyle yapmalıyım” demiştim.
R. Tayyip Erdoğan, referandum sonuçlarını değerlendirirken kimleri kırdı, döktü, üzdü ve hakkını üzerine almışsa, herkesten özür diledi. Kendi hakkını da helal etti.
Numan Kurtulmuş genel başkanlığını yürüttüğü partiden ayrılırken, o da aynı yolu izledi ve herkesten özür diledi, kendi hakkını da helal etti. Bana göre büyük bir yüreklilikti.
Esas bu yürekliliği gösteren isimlerden birisi kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz’in (s.a.v.) hadimi Bediüzzaman Said Nursi Hz.’dir.
Neredeyse cahiliye dönemindeki Müslümanların çektiği kadar acı ve çileye düçar olan Bediüzzaman, kendisine akla hayale gelmedik işkence yapan herkese hakkını helal etmişti.
Belki tarihe vicdani bir miras bırakan daha başka isimler de vardır ama benim aklıma geliverenler bunlar. Bediüzzaman’a özenerek ben de öyle bir yol izlemek isterim.
¥
Mevlana’nın dediği gibi, “Yeni şeyler söylemeli.”
Şimdiye kadar gündemin ve siyasetin peşine çok fazla takıldım. İnşaallah başaracağım ve artık siyasetin peşinden koşmayacağım.
Böylece büyük rahatlama yaşayacağıma ve esas konulara döneceğime inanıyorum. Hayatın siyasetten ibaret olmadığı söylenmeli ve siyasi gündemin kıskacından çıkmalıyım.
Seyahatlerimde okuyucularımızla sohbet ederken, onların da bu yönde istekleri olmuştu ve “hayatın içinden, gülümseyen ve gülümseten” yazılar istemişlerdi.
Hatırladıkları yazılar ise bu yöndeki makalelerdi. Ben de; “haklı olduklarını, İnşaallah yeri geldiğinde daha insani meselelere döneceğimi” söylerdim. İşte Yeni Akit bir fırsat oldu.
Yazı kadromuzda güçlü kalemler var. Siyasi meselelerde toplumu aydınlatıcı ve bilgilendirici yazılar yazacak donanımlı yazarlarımıza bu işi bırakmalı.
Kıyısından köşesinden elbet siyasi yazılara bulaşırım ama daha çok siyasetin insan ilişkilerine tesir eden olumlu ve olumsuz yönlerini ele almalıyım diye düşünüyorum.
Bu yazı uzun mu oldu kısa mı oldu bilmiyorum fakat daha kısa yazmaya gayret edeceğim. Uzun yazılarla kimseyi sıkmak istemem.
Hoşça bakınız zatınıza. Selam almayı beklemekten çok selam vermeye çalışacağım. El uzatılmasını beklemeden el uzatacağım.
Yeni Akit, dualarınız ve desteklerinizle yoluna emin adımlarla yürüyecektir. Sevenimizle sevmeyenimizle herkese hayırlı uğurlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi