Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Tayyip Bey yine liderliğini gösterdi

Tayyip Bey yine liderliğini gösterdi


Milletvekili adaylık müracaatlarında Ak Parti’yi yakından takip ettim. Milletvekili olmak isteyenleri ikiye ayırmıştım.
Birinci gruptakiler; hakikaten hizmet için müracaat edenlerdi. İkinciler de yapılacak hizmetlerden nemalanmak isteyenlerdi.
Aday adaylarına baktığımda dudak ısırtan öyle isimler vardı ki, şahsen o insanlarla göz göze gelmemek için bakışlarımı kaçırmıştım.
Bu kadar zihin karıştıran adayların içerisinden çıksa çıksa ancak Tayyip Bey çıkardı ve çıktı. Yoksa bugün Ak Parti Çarşamba pazarına dönmüştü.
Tayyip Bey yine liderliğini gösterdi ve kimi nereye yerleştireceğini bildi.
Hem de öyle riskler alarak yer tespitlerinde bulundu ki, ancak liderlik cesaretine sahip birisi yapabilirdi.
“Kuşlardan korkan buğday ekmez” diye bir laf vardır. Dünya tarihinde başarılı liderler, riskleri en yüksek seviyede alan kişilerdir.
¥
Önceki gün adaylar üzerine icra kurulu başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ile sohbet ediyorduk. Ak Parti’nin adaylarını nasıl bulduğunu sordum.
Mustafa Bey konuşurken, hele de yazarlarla konuşurken kelimeleri çok dikkatli seçer, anlaşılsın diye tek tek konuşur ve anlaşılıp anlaşılmadığını test eder.
Mustafa Bey, Tayyip Bey’i kılcal damarlarına kadar tanır ve bilir. Benim soruma da kısa cevap verdi: “Tayyip Bey yine liderliğini gösterdi” dedi.
Sohbet bu minvalde sürerken, CHP’nin başında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylarını sordum.
Bu soruma da; “Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan liderliğe bir adım attı ama ikinci adımı attırmazlar” dedi.
Söylediklerine gerekçe olarak da CHP’nin tapusunu üzerine geçiren ve listeye giremeyen vekiller ile ardındakileri gösterdi.
¥
Doğrusu Kemal Kılıçdaroğlu, belki de siyasi hayatında yaptığı ve yapacağı tek doğru icraatı gerçekleştirdi.
Hele içlerinden biri de hanım olan İzmir vekilleri yok mu, onları saf dışı etmesi, Kılıçdaroğlu’nun bu memlekete yaptığı ve yapacağı en güzel hizmetti.
Ayrıca cep telefonundaki “Yes ve No”yu birbirine karıştıran ihtiyar ile memleketin bütün gerçeklerinden kopuk, ömürleri boyunca ayakkabılarına bu topraklardan zerre çamur bulaşmamış tiplerin liste dışı kalması, biraz olsun Kılıçdaroğlu’nu sevimli hale getirdi.
Yalnız “Ben Kemal” yine kaş yaparken göz çıkardı. Liste dışı bıraktığı isimleri asla aratmayacak isimlere, Demirel’in Ergenekoncu adamlarına yer verdi.
¥
Yani batı cephesinde değişen bir şey yok anlayacağınız. Ama taşları yerinden oynatarak milletin burnundan getiren malum vekillere kırmızı kart göstermesi takdir edilmeli.
Öte yandan seçilirse turp gibi meclise gelecek olan Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan aday gösterilmesini Demirel’in organize ettiği söyleniyor.
Hasta Haberal ile Sinan Aygün, katıksız Demirelciymiş. Ve asla CHP’li olamazlarmış. CHP listelerinde Demirel’e sıkı sıkıya bağlı başka isimler de iyi sıralara gelmişler.
Kurt siyasetçilere göre Demirel, Kılıçdaroğlu’na fena çelme atmış. CHP ve Demirel’e uzak olan, bu millete yakın olurmuş.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi