Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

İlahi Mesajlar Toprağı Filistin

İlahi Mesajlar Toprağı Filistin

Bu haftaki kitabımız Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları arasından çıkan; “İlahi Mesajlar Toprağı Filistin” adını taşıyor.
Eserin yazarı ise Müslüman olmadan önce bütün dünyanın; heyecanla, övgüyle ve takdirle takip ettiği Roger Garaudy.
Roger Garaudy, Müslüman olur olmaz, Müslüman olmadan önceki tüm özelliklerini birden kaybediverdi ve Batı’nın istenmeyen adamı oldu.
Batılı çevrelerin ikiyüzlülüğünü görme ve kendileri dışındaki düşünce ve fikirleri hangi çerçeveden izlediklerini anlama bakımından, Roger Garaudy önemli bir örnektir.
Roger Garaudy’nın kaleme aldığı ve Cemal Aydın’ın tercüme ettiği eser, bugüne kadar Filistin üzerine yazılan kitapların en başında gelmesi gereken bir çalışma olmuş.
Filistin, Müslüman dünyanın olsun, diğer inançların olsun, teşhisi belli ama tedavisi yapılmayan kanayan bir yarasıdır.
Bu yarayı en çok kanatanlar da ne yazık ki, Müslüman halklarla diğer inançlara sahip toplumlardır.
Garaudy işin bu kısmına yeterince girmiş ve o kısım hakikaten can yakıyor. Yani işgalcilere ev sahipliği yapanların hali.
Bu kitap, ürkütücü gerçekleri, kaynak ve delilleriyle ortaya koyarak haykırdığı için Batı’da yasaklanmış bir eser.
Bu sebeple, hiçbir kitapevinde yokmuş. Eser okununca kimlerin neden yasakladığı görülecek, yasaklayanların mı yoksa yazarın mı haklı olduğu ortaya çıkacak.
Eser, Batı’nın ve onun efendisi ABD’nin gerçek yüzünü gözler önüne sermesi bakımından önemli bir kaynak olmuş.
500 sayfayı aşkın bu araştırmasında Garaudy, Filistin’in çağlar öncesinden günümüze tarihi konumunu ele almış ve yarım asırdan fazladır bu ülkede Batı destekli Siyonizmin; hem ülkemiz hem de dünya için oynadığı tehlikeli oyunu ortaya koymuş.
Filistin halkını savunmaya başlar başlamaz Batı’da bir anda “yasaklı düşünüre” dönüştürülen Garaudy, baştan sona belgelere dayanan eserinde, tüm insanlığın vicdanına seslenmiş.
Garaudy, bu incelemesinde sübjektif hiçbir şey söylememiş, tam aksine objektif davranmış ve her sayfanın altına kaynaklar dizerek okuyucuyu şaşırtan belgeler sunmuş.
Eser okunduğunda İsrail’in ileriye dönük niyetini, neyi yapıp, neyi yapmayacağını göstermiş ve Batı’nın İsrail aracılığıyla Ortadoğu’da gelecekle ilgili hangi emellerini gerçekleştirmek istediğini açık ve net olarak anlatmış.
Kitapta okuyucuyu hayrete düşüren pek çok bilgi arasında, Siyonist liderlerin Hitler’le işbirliği yaptıklarını ve Naziler tarafından katledilen milyonlarca insanın en az yarısını kurtarabilecekken bunu kasten yapmadıklarını anlatmış.
Siyonistler, sadece kuracakları devlette işe yarayacak olan zenginlerle vasıflı elemanları pazarlıkla kurtarmış, diğerlerinin öldürülmelerine göz yummuşlar.
Bu tür bir pazarlıkla Macaristan Yahudilerini kandırıp trenlere bindiren bir Siyonist, İsrail’de aklanırken hâkimin;
“Zaten onlar bir ağacın kurumuş dalı mesabesindeydiler. Hiçbir direnme güçleri yoktu” gibi o insanları hiçe sayan ifadelerine yer verilmiş.
Eser hakkında bilgi için: Türk Edebiyatı Vakfı 0212 526 16 15

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi