Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Vicdanlar kazandı

Vicdanlar kazandı

Vicdan sahipleri reyini ortaya koydu ve vicdanlar galip geldi.
Vicdan sahibi milletimiz; son dokuz yıldır elde ettiği ve bu seçimle de taçlandırdığı neticeyi, yaklaşık yetmiş yıldır bekliyordu.
Kolay olmadı elbet bugünlere gelmek. Büyük faturalar ve bedeller ödendi. CHP’nin “Tek Parti” faşizminden darbelere ve Ergenekona kadar yaşadıklarımız meydanda.
İşte bugünkü netice, dört nesildir göz açtırılmayan insanların çocuklarının ortaya koyduğu büyük fotoğraftır.
“Vicdanı olanın aklı olur, aklını kullananın da vicdanı.” Bu sebeple; böyle bir gücün önünde durmak, yel değirmenlerine karşı savaşmak demektir.
Uzak tarih ya da yakın tarihe bakıldığında, değişen sistemlerin tamamında milletlerin vicdanları söz sahibi olmuştur.
“Vicdanı olanın aklı şaşmaz, şaşarsa aklı değil, nefsi şaşar” derler.
Nefsi şaşanların bütün hücumlarına rağmen, milletimiz vicdanının sesine kulak vererek sandık başına gitti ve gerekeni yaptı.
¥
Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın “Balkon Nutku,” millet zaferinin bir mührüydü. Bir dünya lideri olarak sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı selamlaması muhteşemdi.
Özellikle mazlum milletlerin yaşadığı coğrafyaların altını çizmesi “istikrar sürsün” diyen vicdanların sesi ve sözüydü.
Vicdanını özgürleştirebilenlerin reyleriyle Türkiye’nin geleceğine yerli yerince bir istikamet çizen bu sonuç, sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir tarafında umut oldu.
Tabii meseleye siyasi partilerin bir seçimi gibi bakmamalı. Hatta siyasi partilerin propaganda güçlerine göre de değerlendirme yapmamalı.
Yüzde ellilik bir oy oranının, hangi düşünceler etrafında Ak Parti’de toplandığını iyi bellemeli. Seçmenin istikrara oy vermesini tarihi geçmişimizle birlikte okumalı.
Hep vicdandan dem vurdum ama insan gerçeğini anlatmak için de vicdan en önemli anahtardır. Vicdanı olanların hafızası canlıdır ve her dem tazeliğini korur. Unutmaz, unutturmaz, hatırlar, hatırlatır.
İşte bu sonuç, ehli vicdanların hafızalarında yaşattıkları iyiliklerin ve kötülüklerin bir muhasebesidir.
Bu tablo aynı zamanda, CHP faşizminin sürdüğü “Milli Şef” döneminden bu tarafa, memleketin kaymağını; “korku, şiddet ve tehditle” yiyenlere gösterilen bir kırmızı karttır.
¥
Yalnız şimdi bu tablodan dolayı sevinenler, mutlu olanlar ve gücüne güç katanlar, zafer sarhoşluğuna kapılmamalıdır.
Esas kazananların vicdan sahipleri olduğunu, Ak Parti’ye verilen oyların bir “helal lokma” gibi vicdanların sesi olduğunu mutlaka bilmelidir.
Bu zaferin kendilerine ait olmadığını, başarının heva ve hevesine aldanmadan, hele hele rehavete hiç düşmeden, Başbakanın “Balkon Nutku” iyi ezberlenmelidir.
Her başarı, her zafer, sahipleri üzerinde ister istemez bir rehavete ve “ene” kabarmasına sebep olur. Bu kaçınılmazdır.
Eğer Başbakanın “Balkon Nutku” iyi anlaşılmaz ve üzerinde durulmazsa, vicdan yaralanmalarına sebep olabilir.
Sözün özü şudur ki;
Bugün Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın elde ettiği netice; yaklaşık yetmiş yıldır nesilden nesile kanayan vicdanların “Yeter” demesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi